Cofanie licznika

26 Sty 2009, 21:53

Jeśli chodzi o liczniki analogowe, to jest to temat nie do namierzenia, ale liczniki cyfrowe można łatwo sprawdzić i trzeba być fachowcem, żeby nie pozostawić żadnych śladów po starym przebiegu. w każdym większym mieście jest spec, który za pomocą kompa sprawdzi przebieg.
lukasz rako
Nowicjusz

Miejscowość: Chełm

14 Maj 2009, 18:34

Wezyrro napisał(a):Witam, bardzo mnie interesuje to jak można sprawdzić czy licznik był cofany i czy przebieg jest rzeczywisty. Jeśli wiecie jak to zrobić nie zabierajać auta na stacje diagnostyczną to napiszcie tutaj :D

Ps: może trzeba mieć do tego jakiś konkretny sprzęt albo co ??

sprawdz stan wkrętów na osłonie licznika oraz czy niema śladów na użycie srubokręta 9 uszkodzone plastyki0
oszustwa i ściemy oraz kombinacje .chcandlarzy samochodami. odpowiem
pietrek35nysa
Nowicjusz

01 Cze 2009, 21:55

Olej przebieg i patrz na stan auta...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

12 Paź 2009, 17:57

witam wszystkich. Jest jedna sprawa bardzo ważna z ktora sie chciałem podzielić.tzn ważny przedląd techniczny ktory jak np. z Holandii[wydruk zkomputera , ma wypisane nr karoserii,nr rejst.itp ale co najważniejsze przebieg aktualny w dniu przegladu].praktycznie teraz to jest pierwszy krok przy kupnie samochodu sprowadzonego zeby sprzedawca jezeli jest uczciwy pokazal ten przeglad inie chodzi tu tylko o 99zeta[bo tyle teraz kosztuje przegląd samochodu sprowadzonego]...ale o stan licznika na ostatnim przeglądzie .I nalezy pamietac ze zawsze jak sie kupuje auto to taki przeglad jest razem z innymi dokumentami 100%.Pamietaj 1krok przy kupnie ostatni przegląd za granica ,jezeli nie ma to sobie lepiej odpuścić.pozdrawiam :!: :!:
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska

01 Maj 2010, 14:41

przebiegu nie kupujesz
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

01 Maj 2010, 15:27

Kubuch napisał(a):Olej przebieg i patrz na stan auta...

Nie tak do końca.Z tego co widzę na co dzień w pracy w większości przypadków jednak
jedno jest powiązane z drugim.Maly przebieg stan tech.-b.dobry i odwrotnie... :!:
Oczywiście ze jak w kazdym przypadku są odstępstwa od tego:jezeli naprawy i obsluga
wykonywana jest na bieżąco to i autka z duzym przebiegiem prezentuja sie całkiem
dobrze.W tym wypadku wszystko zalezy od czlowieka... :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

05 Maj 2010, 21:06

Ostatnio ogladałem auta w komisach, bo chciałem jakieś zakupić, to wiekszosc miala cofany licznik. Bezsens.
Mentik8
Nowicjusz

Miejscowość: katowice

05 Maj 2010, 22:06

Mentik8 napisał(a):Ostatnio ogladałem auta w komisach, bo chciałem jakieś zakupić, to wiekszosc miala cofany licznik. Bezsens.

klient placi klient wymaga heheheh a ze wymaga cudow trzeba mu je dac :mrgreen: :mrgreen: 20 -letnie auto z przebiegiem 90 tys :mrgreen: :mrgreen:
.::AGUARES::.
Nowicjusz

Miejscowość: daleko

13 Kwi 2015, 13:44

Po czym poznajecie, że licznik cyfrowy jest cofany? Macie pewność czy to domysły?
adrians85
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 15 06 2004
Auto: Toyota camry