Widzę, że temat się rozwija - dzięki za zainteresowanie!
W kwestii turbo w colcie - myślałem, że to są znacznie wyższe koszty (3-4 tysięcy). Nie mam wiarygodnego źródła porównania (ani odpowiedniej wiedzy) jak to wychodzi w rzeczywistości, ale myślę że kwotę rzędu 1,5 tyś można przeżyć, o ile nie będzie sprawiał niechcianych niespodzianek
Przeczytałem, że niektóre części do colcika są trudno dostępne (pozostaje ASO). Poza tym samochód nie jest zbyt popularny na naszym rynku.
Przy civicu myślę, że 1,5 tyś jako budżet początkowy spokojnie wystarczy, przy colcie ta kwota się podwaja.
Pytanie jak wygląda dalsza eksploatacja takiego CZT, bo raczej auto nie służyło do spokojnej jazdy
Nie ukrywam, że szukam w pewnym rodzaju kompromisu - pomiędzy osiągami, wyglądem i kosztami serwisu..
Nadal nie podjąłem decyzji, ale znalazłem kolejne ogłoszenie civica, w weekend jadę oglądać. Także mam jeszcze chwilę, żeby wszystko przemyśleć.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]Wydaje się całkiem ok, może zauważycie coś na co warto zwrócić uwagę..
Po tym co piszecie mam tylko większe wątpliwości i obawiam się, że jak wezmę civica to będę żałował. CZT to taki mały demon, który sprawi radość i z tego co piszecie wcale nie jest drogi ani problematyczny w utrzymaniu.. Z drugiej strony civic ładniejszy.
Nic już nie wiem
Galakty - widzę jakiś głos rozsądku, skoro propnujesz civica
szybki natomiast kusi funem z zabawy coltem..
Oj, muszę się z tym przespać