Colt czy Civic

Które auto byście wybrali.

1. Mitsubishi Colt CJ0 1.3 albo 1.6
3
50%
2. Honda Civic gen V. 1.3 albo 1.5
3
50%
Razem głosów : 6

15 Lip 2011, 16:31

Witam wszystkich szukając swojej wymarzonej Hondy Civic 5 gen z silnikiem 1.3 albo 1.5 za około 5 tyś natknąłem się na takiego Colta ( aukcja przykladowa) [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] co powiecie o TYCH Coltach.

Moje spostrzeżenia:
- Honda jest większa w środku, ale za to Colt ma większy bagażnik i lepsze wyposażenie (jestem młodym kierowcą wspomaganie i szyberdach mi wystarcza.) :mrgreen:
- Do Hond jest więcej części na szrotach jest więcej manuli jak naprawić i więcej dostępnych części na miejscu w hurtowni a nie na przesyłkę (wydaje mi się ze honda ma tańsze części) :?:
- Wiem że jak kupie Honde to już będzie problem z odsprzedażą bo Honde kupie hmm 93 roku a tego Colta kupił bym 97 z lepszym wyposażeniem i jeszcze za 3 -4 lata mógłbym odsprzedać , a z Hondą miałbym problem :roll:

Błagam was o pomoc ,nie chce żebyście mi mówili o innych autach, chce japońca albo Civica albo Colta.
Marzyłem sobie zawsze o Civicu ale ten Colcik jest niczego sobie , ma świeższy silnik, jeszcze nie bedzie gnił, i wyposażenia jest ok tylko tak naprawdę nic nie wiem wiecej, na autocentrum pisze tylko super samochód , bezawaryjny czasami dużo pali i koniec :evil: . A o Hondach wiem dużo ( o silnikach ,awariach,slabych punktach) Proszę o pomoc. Dziękuje
Jenczu
Początkujący

Miejscowość: Głogów
0

15 Lip 2011, 16:42

Ten Colt ma brzydki tył. Też kiedyś miałem podobny dylemat jak Twój i padło na Civica. Colt to klasa niżej niż Civic. Jest również dużo mniej popularny a to tez nie działa na korzyść przy naprawach.
Honda ma sportowy charakter :)
MarcinUser
Początkujący

Zdjęcia: 1
Miejscowość: Podkarpacie
1

15 Lip 2011, 23:42

Kurcze wiem ,że ten Colt ma brzydką dupę :P ,ale twarz ma ładną :lol: i bogate wnętrze :mrgreen:
Włącza mi się coś takiego jak w reklamie TP :) Serce mówi " Honda" a mózg mówi Colt.
Chciałbym żebyście napisali,dlaczego Colt albo dlaczego Civic. Jestem pracującym studentem mam 22 lata i to bedzie mój 2 samochodzik.
Jenczu
Początkujący

Miejscowość: Głogów
0

30 Lip 2015, 23:57

W zwiążku z tym ze link wygasł nie jestem w stanie sprawdzic która to była wersja Colta ze piszesz ze tył taki brzydki. Mi wersja CA 92-96r. Tez z tyłka nie zabardzo podchodzi. Ale już wersja cj0 96-03r. Uwazam ze jest poprostu świetna z wyglądu. Dla mnie nawet ładniejsza od Civica. Jeśli chodzi o to które auto wybrać to jest to bardzo kwestia indywidualna i osobista. Auta są tak do siebie podobne ze przede wszystkim róznią się tym ze Civic jest bardzo popularny a Colt troche żadszy Ii praktycznie niczym innym się nie różnią. Więc jest to bardziej kwestia gustu który ci się bardziej podoba. Bo nawet w jeżdzie, prowadzeniu są podobne. Jedynie uważam ze Silniki z stajni Mitubishi są dużo mocniejsze i trwalsze niż hondowskie. I nawet bardziej możliwe pod względem rozbudowy, A wersje MIVEC-zmienne fazy rozrządu są 100razy mocniejsze i lepiej wykonane niż w V-tecach Hondowskich. Ja wybrałem Colta bo lubie się wyrózniac, lubie jeżdzic samochodami których jest mało. Na zlotach ciagle civici, Praktycznie już nimi żygam :P. A czemu na zlotach nie ma zadnego colta. :( Trzeba kupić colta pomyslałem i być jedną z pierwszych osób która ma Colta po tuningu i jeżdzi na zloty. Tak też zrobiłem. Uwazam ze mam wizualnie najpiekniejszego Colta w Całej Polsce. Na fanpagu na fb mozesz sprawdzić wpisująć; "Mitsubishi Colt Porjekt JDM..." Utworzyłem tez fapnag: "Colt-To brzmi dumnie" Możesz też zajrzeć na moją konkurencje czyli "Civic-To brzmi dumnie". Wiadomo mają więcej fanów, samochodów, bo auto bardziej popularne. Ale nie zawsze coś czego jest więcej od razu musi oznaczac ze jest lepsze. Wedłóg mnie za Coltami przemawia też to ze mają znacznie lepsze i mocniejsze wersje silników. A jesli byś przyjechał Coltem Mivec albo ralliart to jestes traktowany tak jak byś przyjechał skylinem albo suprą czyli czymś unikatowym. A powiedzmy sobie szczeże Co unikatowego jest w hondach? Nawet wersja type-r jest dla mnie dosyc zabardzo dostępna i popularna i nie wzbudza az takiego zainteresowania jak inne sportowe Japońce.
Mivec
Obserwowany

Prawo jazdy: 11 06 1993
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Mitsubishi Colt
Silnik: 1.3 75km
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1996
1

31 Lip 2015, 00:03

Colty mogą pochwalić się takimi silnikami jak:
Przede wszystkim MIVEC (Z zmiennymi fazami rozrządu podobieństwo v-tec) Silniki jedne z najpotężniejszych 1.6 litrowych wolnossących na świecie. Mozemy sobie wyobrazić ze ich moc i potencjał jest przeważnie wyższa od silników montowanych w hondach takich jak v-tec. Wymienie teraz parę przykladowych oznaczeń
1. 1.6 4G61T 160 KM-118 KW
2. 1.6 4G92 DOHC MIVEC 128 kW (174 KM, 172 KM)
3. 1.8 4G93T DOHC 16 zaworów Turbo do 151 kW (205 KM; 202 KM) w 1994 roku, i ponownie do 158 kW (215 KM; 212 KM) w 1995 roku)
Mivec
Obserwowany

Prawo jazdy: 11 06 1993
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Mitsubishi Colt
Silnik: 1.3 75km
Rok produkcji: 1996
0

31 Lip 2015, 07:35

Brawo za odkop.. :roll:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Celica Supra
    Toyota Celica Supra została wyprodukowana w 1983 roku. Wielu uznaje, że jest to jeden z najlepszych modeli sportowego auta, który wyszedł spod szyldu Toyoty. Samochód ten zdobył wiele nagród i wyróżnień ...