REKLAMA
Witam wszystkich szukając swojej wymarzonej Hondy Civic 5 gen z silnikiem 1.3 albo 1.5 za około 5 tyś natknąłem się na takiego Colta ( aukcja przykladowa) [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] co powiecie o TYCH Coltach.
Moje spostrzeżenia:
- Honda jest większa w środku, ale za to Colt ma większy bagażnik i lepsze wyposażenie (jestem młodym kierowcą wspomaganie i szyberdach mi wystarcza.)
- Do Hond jest więcej części na szrotach jest więcej manuli jak naprawić i więcej dostępnych części na miejscu w hurtowni a nie na przesyłkę (wydaje mi się ze honda ma tańsze części)
- Wiem że jak kupie Honde to już będzie problem z odsprzedażą bo Honde kupie hmm 93 roku a tego Colta kupił bym 97 z lepszym wyposażeniem i jeszcze za 3 -4 lata mógłbym odsprzedać , a z Hondą miałbym problem
Błagam was o pomoc ,nie chce żebyście mi mówili o innych autach, chce japońca albo Civica albo Colta.
Marzyłem sobie zawsze o Civicu ale ten Colcik jest niczego sobie , ma świeższy silnik, jeszcze nie bedzie gnił, i wyposażenia jest ok tylko tak naprawdę nic nie wiem wiecej, na autocentrum pisze tylko super samochód , bezawaryjny czasami dużo pali i koniec . A o Hondach wiem dużo ( o silnikach ,awariach,slabych punktach) Proszę o pomoc. Dziękuje