Pierwsze auto - Rover 4.x.x, Mazda 626, Opel Astra f

30 Lip 2015, 21:42

Witam, mam takie pytanie otóż mam do wydania kwotę UWAGA UWAGA aż 2000zł na sam samochód. (może coś tam będzie można doskrobać)
Wiem, że w tej cenie powinienem szukać czegoś co jeździ, skręca i hamuje, lecz mimo, że narazie nie śpieszy mi się jeszcze z zakupem dlatego szukam sobie wypatrzonych modeli.
Nie ukrywam, że wolałbym roverka lub mazdę, opel to ostateczność.

Czy ma ktoś może wiedzę na temat podanych wyżej modeli? W roverze model 420 raczej odpada gdyż 2.0 to jak dla mnie trochę za dużo (spalanie) no chyba, że się mylę?
Mazda szczególnie interesuje mnie IV GE lecz no właśnie, jak jest z awaryjnością w tych autach? Jaki silnik polecacie?

O oplu wiem sporo gdyż kiedyś miałem takowego w domu.

PS. Proszę mi narazie nie proponować innych modeli samochodów oraz jak już wyżej wspomniałem porad, że co hamuje skręca itp. bo o tym akurat wiem.
volfff
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 07 2015
Auto: Ni ma

30 Lip 2015, 22:58

volfff napisał(a):W roverze model 420 raczej odpada gdyż 2.0 to jak dla mnie trochę za dużo (spalanie) no chyba, że się mylę?

Rover 420 to 2.0 SDI spalający 5-6,5 l ropy więc chyba na pewno się mylisz.
Trudno będzie kupić za 2 tys. nie zgnitego roverka, z mazdą też będzie ciężko.
Skup się na astrze f, przy odrobinie szczęścia kupisz nie najgorszy egzemplarz.
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995

30 Lip 2015, 23:25

Mazde 626 miałem kilka lat temu. Samochód pod względem mechanicznym, bardzo dobry, ale za 2tyś.zł nie kupisz egzemplarza nie zgnitego. To w praktyce niewykonalne.
Przy odrobinie szczęścia kupisz jakoś Astre, która będzie skręcać, hamować i będzie względnie cała pod względem korozji.
pkc
Zaawansowany

Prawo jazdy: 10 08 2004
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E36 Audi A4 B8
Silnik: 328i 2.0TFSI

31 Lip 2015, 06:39

Z tych które podałeś to tylko i wyłącznie Astra,Rover za tą kase będzie pognity jak już kirin wspomniał a Mazda też szałowa nie będzie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jazda po śniegu w górach - znak C-18
    Planując wyprawę w góry, konieczne jest odpowiednie przygotowanie na wszelkie warunki atmosferyczne. W przypadku zauważenia znaku C-18 przy pokrytej śniegiem trasie, który nakazuje stosowanie łańcuchów ...