Concept auto własnymi rękami, przegląd techniczny

11 Lip 2018, 20:39

Concept auto własnymi rękami, przegląd techniczny Concept auto własnymi rękami, przegląd techniczny
Dzien dobry zwracam sie do Panstwa z prosba wyjasnic mi, czy bedzie wg przepisow dostepna rejestracja i przejscie przegladu technicznego samochodu ktory zostal ze zmienionym wizualnym wygladem, czyli ze zmodyfikowanymi fabrycznymi blotnikami, maska, zderzakiem w sposob dopasowywania do nich mordy od innego samochodu, oczywiscie ze bez zmiany typu nadwozia, bez dotkniecia do silnika, okien, jakichkolwiek podłużnych i poprzecznych belek samochodu i wszystkich pozostalych silowych konstrukcji i systemów bezpieczeństwa.
DOLACZAM ZDJECIA DLA JASNOSCI.

Dziekuje za odpowiedz.
Ostatnio edytowany przez AnrzejST 11 Lip 2018, 23:23, edytowano w sumie 4 razy
AnrzejST
Nowicjusz

Zdjęcia: 4

11 Lip 2018, 21:18

AnrzejST napisał(a): samochodu ktory zostal ze zmienionyum wizualnym wygladem,
Nie wiem czy dobrze kumam.Z sedana zostal przerobiony na cabrio... :?:
Ps.Silnik tez został zmieniony... :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

11 Lip 2018, 23:26

Nie do konca Pan dobrze zrozumial, chodzi mi wylacznie o rejestracji i moznosci przejscia przegladu technicznego samochodu ktory zostal ze zmienionym wizualnym wygladem, czyli ze zmodyfikowanymi fabrycznymi blotnikami, maska, zderzakiem w sposob dopasowywania do nich mordy od innego samochodu, oczywiscie ze bez zmiany typu nadwozia, bez dotkniecia do silnika, okien, jakichkolwiek podłużnych i poprzecznych belek samochodu i wszystkich pozostalych silowych konstrukcji i systemów bezpieczeństwa.
AnrzejST
Nowicjusz

12 Lip 2018, 14:46

AnrzejST napisał(a):Nie do konca Pan dobrze zrozumial,
Ok,ok juz wszystko zrozumiałem.W tym przypadku wchodza w rachube tzw.zmiany konstrukcyjne pojazdu.Badanie takie mozesz wykonac na Okr.Stacji Kon.Poj. gdyz od 07.2016r. badania takie zostały zabrane z P.S.K.P. ja na takiej wlasnie pracowalem.Owszem mozesz to wszystko zrobic sam ale musi buc to zgodne z war.tech.pojazdów na dany dzien.Jednak przy wykonaniu badania tech.musisz posiadac f-rę z warsztatu ktory posiada w swojej działalności kod 5020.A.Myślę ze diagnosta bedzie rzadał tez opini rzeczoznawcy/ja bynajmniej tak bym postapił/.Radze tez pokukać w necie w temacie zmiany konstrukcyjne pojazdu oraz porozmawić z diagnosta z O.S.K.P. w ktorej bedzie wykonywane to badanie.Myślę ze jego opinia tez pomoze w podjęciu dalszych kroków w tym temacie...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

12 Lip 2018, 16:36

Migi60 napisał(a):.Myślę ze jego opinia tez pomoze w podjęciu dalszych kroków w tym temacie...

Bardzo dziekuje za szczegolowa odpowiedz
AnrzejST
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    TOP 4 porad jak ograniczyć wydatki motoryzacyjne
    Koronawirus niesie za sobą konsekwencje gospodarcze i finansowe, także dla naszych portfeli. Najszybszym sposobem na przywrócenie równowagi w domowym budżecie są cięcia bieżących wydatków, np. tych związanych ...