Continental - ContiPremiumContact 2

05 Gru 2010, 17:06

Mam taki problem - znajomy poprosił mnie czy nie mógłbym znaleźć dla niego pewnych informacji na temat tych opon (sam nie szuka w internecie bo to osoba w wieku średnim i nieszczególnie się z internetem przyjaźni ;) ). Chodzi o szczegóły różnorakie na temat różnic pomiędzy typami opon - jakieś XL i XS (ja się znowu nie znam własnie na tych szczegółach więc też ciężko mi się szuka), czym się różnią bieżniki (2 czy jakieś 3 paski na środku opony) no i generalnie wszystko czego można sie na ich temat dowiedzieć mnie interesuje. Znacie jakieś serwisy (ja znajduję głównie sklepy i ewentualnie stronę producenta dość ubogą w informacje) gdzie można znaleźć dokładne dane - może z jakichś testów itp... Nie wiem :) Cokolwiek. Z góry dzięki za pomoc.
pretorian85
Nowicjusz

Miejscowość: DG

05 Gru 2010, 20:57

Niech nie przeżywa i kupuje.. myślisz, że będzie kolosalna różnica w oponach podobnej klasy?
robert7
Początkujący

Miejscowość: mazowieckie

06 Gru 2010, 17:46

Dzięki za pomoc - mogłeś ten komentarz zachować dla siebie, bo świadczy o tym, że nawet nie przeczytałeś o czym piszę.
pretorian85
Nowicjusz

Miejscowość: DG
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Samochód jako rodzaj transportu - ciekawa historia
    Samochód jest jednym z najważniejszych wynalazków w historii ludzkości, który miał ogromny wpływ na sposób w jaki podróżujemy, pracujemy i komunikujemy się z innymi ludźmi. Historia samochodu ...