Cordoba I 1.6 101KM - czy warto?

24 Cze 2009, 14:19

Witam.
Poszukując auta trafiłem na taki oto egzemplarz
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Czy będzie to dobry wybór? Ogólnie szukam auta w miarę dynamicznego, ale też ekonomicznego. Nie mam stałego źródła dochodu, więc zależy mi na rozsądnym spalaniu (maksymalnie średnio 10 litrów gazu na 100 km; jestem za LPG, ponieważ wychodzi dużo taniej niż jazda na Pb). Czy za tą cenę się opłaca? Czy może możecie polecić mi jakieś inne auto z podobnym wyposażeniem i dynamiką w podobnej cenie?
pebek11
Nowicjusz

24 Cze 2009, 17:37

pebek11 napisał(a):Witam.
Poszukując auta trafiłem na taki oto egzemplarz
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Czy będzie to dobry wybór? Ogólnie szukam auta w miarę dynamicznego, ale też ekonomicznego. Nie mam stałego źródła dochodu, więc zależy mi na rozsądnym spalaniu (maksymalnie średnio 10 litrów gazu na 100 km; jestem za LPG, ponieważ wychodzi dużo taniej niż jazda na Pb). Czy za tą cenę się opłaca? Czy może możecie polecić mi jakieś inne auto z podobnym wyposażeniem i dynamiką w podobnej cenie?
HM..
10 tyś z 99 oj tego picu to nawet turcy z niemiec niepobiją-tanio to się śmiga na ON np.tdi 110KM 5,5L ostro /a norma to ok 5.2 normal czyli max 110 w trasie.
Mogę ci poszukać w DE ale widze że szu8kasz mega okazji ,a ja prowadzam tylko na kołach bez lawet więc za 10 tys to możesz mieć np. polo z 97 na alusach -sehr gut /10 tyś to już po opłatach -albo inne ...........
max23
Początkujący

Miejscowość: elbląg

24 Cze 2009, 18:27

Hm... Nie wiem czemu, ale nie jestem przekonany do diesli. Koszty na LPG i ON jeśli chodzi o spalanie wychodzą podobne przy obecnych cenach paliwka. A ewentualne naprawy będą tańsze przy silniku benzynowym. A do Elbląga mam kawał drogi, więc raczej z Twoich usług nie skorzystam :wink: Szukam czegoś w miarę niedaleko od Warszawy. A tego seacika z otomoto zdecydowałem się obejrzeć ze znajomym mechanikiem.
pebek11
Nowicjusz

24 Cze 2009, 18:50

do takiego 1.6 101 koni to powinna byc sekwencja
do 10k kup sobie audi b4 albo passata b4 2.0 115km z gazem
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Opony letnie gwarancją bezpiecznej jazdy
    Opony letnie należy założyć wtedy, gdy średnia temperatura przekracza 7 stopni. Tym samym warto już teraz umówić się na zamianę, aby później uniknąć stania w kolejkach. 1. Czy opłaca się samemu zmieniać opony? ...