Seat Ibiza? Leon? a moze cos innego? Pomocy

22 Cze 2009, 19:39

Mam 25 000 tys i chciałabym kupić jakieś autko:)
Niestety nie znam sie na tym zbyt dobrze i potrezbuje pomocy w dokonaniu wyboru.
Auta jakie mnie interesują to Seat Ibiza lub Leon
Nie wiem czy to dobry wybór, pomóżcie jak możecie:)
No chyba ze sa jakies lepsze autka które możecie polecić warunek jest jeden chce auto niemieckie:)

Z góry serdecznie
Dziękuje
Beti
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

22 Cze 2009, 20:55

Ibiza to samochodzik na 4(max 6),Leon to samochód na 4 z plusem,zastanów się który wolisz i napisz z jakim silnikiem ,nie proponuję ci innych bryczek bo wybrałaś wcale niezłe ,mniemam ze żdziebko się jednak kłamczuszko na samochodach znasz bo o lepsze trudno! :wink:

[ Dodano: Wto Cze 23, 2009 15:39 ]
Seat Leon,polecane silniki to 1.9TDI,1.9 SDI oraz benzynowy 1.6(101KM),świetnie znosi zasilanie LPG(toleruje nawet proste instalacje),na co zwracac uwagę przy kupnie:sprawność hamulca ręcznego,przepływomierz,silentblocki tylnej belki(wytrzymują ok.200km) w zawieszeniu najszybciej wybijają się łączniki stabilizatora! To tyle.Seat IBIZA cóż Leon jest lepszym samochodem dlatego opisy IBIZY sobie daruję.Beti faktem jest,że te samochody hiszpańskie z niemieckim rodowodem cenią się i uzyskują zazwyczaj wyższe ceny od cen konkurentów,zapewniam cię jednak ,warto jest dać trochę więcej gdyż te Seaty są tego po prostu warte! :wink:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

23 Cze 2009, 21:30

Silnik oczywiscie 1,9 TDI

Teraz trzeba znaleźć cos ciekawego a to juz jest ciezka sprawa:( sprawadzałam juz rózne strony ale cieko o cos dobrego jest.
Wszystkie sprowadzane i pewnie klepane:P
A kałmczuszkiem nie jestem poprostu troszke juz szukałam i uwielbiam samochody dlatego zwaracam uwage na modele i opinie o samochodach.

Pozdrawiam
Beti
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Chevrolet Corvette C1
    Zupełnie inne oblicze ma natomiast Corvette C1. Pierwsza generacja legendarnego sportowego Chevroleta była dostępna wyłącznie ze zdejmowanym dachem. Miała być odpowiedzią na brytyjskie i włoskie kabriolety importowane po ...