Corolla e16 2018 1.6 sedan - tylna szyba

02 Lut 2020, 20:21

Witam,
Czy w Waszych corollach e16 tylna szyba jest podgrzewana w całości? Paski zatopione w szybie są podzielone na dwie sekcje. U mnie dolna sekcja pasków która jest na większości szyby działa. Natomiast z górną nic sie nie dzieje tzn. nie odparowywuje. Też tak macie?
Leszek0999
Obserwowany

02 Lut 2020, 20:47

Jeżeli są paski to powinny działać. Sprawdź jak wygląda podłączenie, może między tymi dolnymi, a górnymi paskami jest gdzieś przerwa w obwodzie i dlatego nie grzeją. Ile pasków nie działa?

Może wrzuć zdjęcie tej szyby bo jakoś nie kojarzę żeby nie było pasków na środku szyby i była tam przerwa.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

02 Lut 2020, 21:26

Wrzuciłm zdjecie szyby z neta. Identyczna jak moja w aucie, z tym że tu lepiej widać te paski

Górne 6 pasków są oddzielne i nie połączone z dolnymi. I to własnie one nie grzeją. Pytanie czy powinny
Leszek0999
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Nowoczesny i pełen charakteru - Citroen SpaceTourer
    Nowoczesny i pełen charakteru – taki jest nowy CITROËN SpaceTourer. Z nadwoziem dostępnym w trzech wariantach i różnymi konfiguracjami wnętrza doskonale wpisuje się w nowoczesny styl życia – dla rodziny, ...