Corolla Verso (wycena, kupno, na co zwracać uwagę)

13 Lis 2012, 08:59

Witam

Mam pare pytan dot. kupna Corolli Verso 2002/2003 D4D 2.0 - jakas najbardziej podstawowa wersja.

1. Zakladam, ze chcialbym nim pojezdzic z okolo 5 lat bez jakis duzych wkladow.
Na jakie parametry powinienem zwrocic uwage, z jednej strony zeby nie przeplacic (w koncu to 10 letni samochod...), z drugiej zeby miec jakas pewnosc, ze nie jest to jakis oszukany do zdjecia odklepany model?

2. Czy niska cena zawsze musi wskazywac oszustwo?

3. Jeśli np. ceny tych corolli verso wahaja sie na alegro/otomoto srednio w granicach 17-22 tys zl, to czy do moich wymagan mam realna szanse kupic cos za okolo ~18 500 zl co pojezdzi te ~5 lat. Dodam, ze duzo nie zamierzam jezdzic, bedzie to samochod bardziej weekendowy (na trase) niz na codzien po miescie.

4. Czy to norma, ze liczniki sa przekrecane, jesli tak to czy ktos sie orientuje ile srednio ludzie przekrecaja - 20 tys, 50 tys, 100 tys? Czy moze nie ma zasady?

5. Czy samochod (zakladam) z prawidzwym przebiegiem, bezwypadkowy, wg wlasciciela w bardzo dobrym stanie tech. z przebiegiem okolo 180 tys, przy zalozeniu ze bede jezdzil ~10 tys km rocznie wytrzyma te 5 lat? Czytalem ze d4d maja zywotnosc okolo 300-400 tys. Ale jak to w praktyce moze byc?
fz21z
Obserwowany

Prawo jazdy: 12 06 2005
Auto: Nie mam

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...