Muszę wykręcić turbinę w Corolli E12 D4D. Nie myślałem, że to będzie takie wyzwanie. W AUDI A4 jest w miarę łatwo dostępna. Mianowicie na poniższych rysunkach mam problem z okręceniem śruby i zdjęciem wężyka gumowego. Mam część silnika rozebranego i nie wiem czy rezygnować i składać z powrotem czy dalej walczyć? HELP. Może znacie jakieś sztuczki?
1. Jak odkręcić tak trudno dostępną śrubę? Są jakieś specjalne narzędzia? Ktoś ma jakiś sposób? 2. Jak zdjąć wężyk? Siedzi draństwo uparcie i nie drgnie.
System 4Control z elektronicznie sterowanymi amortyzatorami Łącząc system 4Control (4 koła skrętne) z elektronicznie sterowanymi amortyzatorami, Renault w skuteczny sposób skoordynowało działanie dwóch kluczowych elementów z punktu widzenia zachowania samochodu ...
Czy płukanki do silnika rzeczywiście pomagają? Temat płukanek do silnika to powód do niekończące się dyskusji. Niektórzy uważają, że użycie płukanki nie tylko nie pomaga, ale może nawet zaszkodzić silnikowi. Inni są fanami płukanek i stosują je jako środek ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.