Otóż na początek zaznaczę, że nie wiedziałem gdzie umieścić swój temat, ale mam nadzieje, że w razie pomyłki adminstratorzy wybaczą nowemu użytkownikowi forum.

Chciałbym pojąć jakąś teoretyczną wiedzę o motoryzacji, w głównej mierze o samochodach. Co do praktyki mam jej wystarczająco, gdyż od kiedy pamiętam pomagam w warsztacie samochodowym mojego ojca (mam 18lat). Problemem jest fakt, że tata nie potrafi mi nic wytłumaczyć, a chodzę do liceum, więc wiedzy teoretycznej w szkole również nie zdobędę. Czasem podczas rozmów ze znajomymi odnoszę wrażenie, że znają się lepiej ode mnie nad motoryzacją i mechaniką samochodową, chociaż dałbym sobie rękę uciąć, że większość z nich nie potrafiłaby wymienić klocków lub tarcz... Oczywiście nie uważam się za zielonego w tej dziedzinie, ale żadnym znawcą -nie jestem a chciałbym nim być. Zdarza mi się kupić jakieś czasopismo typu auto-swiat, bądź obejrzeć Top Gear, ale tak naprawdę niewiele przybliża mnie to do pozostania "znawcą" w dziedzinie motoryzacji. Chciałbym pojąć wiedzę bardziej przyziemną, mało interesuje mnie zawieszenie Forda Raptor'a bądz jakiejkolwiek innej fury, którą rzadko można spotkać na polskiej drodze. Może macie jakieś pozycje, z których można nauczyć się wiele ciekawych, ale zarazem codziennych rzeczy które dotyczą praktycznie każdego samochodu. Jak wcześniej zaznaczyłem poszukuję wiedzy teoretyczniej. Zdaję sobię sprawę, że napisany przeze mnie post może być nieco enigmatyczny.

Po prostu, chciałbym poznać wiedzę teoretyczną motoryzacji. Wiem, że nie nauczę się wszystkiego w tydzień, dlatego wystrzegam Was od takich komentarzy. Jak już wcześniej powiedziałem, ale powtórzę - w wolne dni pracuję od dłuższego czasu w warsztacie, więc potrzebuję jedynie więcej wiedzy teoretyczniej !

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi !

P.S Wydaje mi się, że będę dostatecznie często goscil na forum !