Witam, posiadam Opla Corse B wersja 5 drzwiowa, zakupiłem centralny zamek: [link do oferty na Allegro wygasł], i mam problem z zamontowaniem siłownika w przednich drzwiach, w tylnych drzwiach udało mi się zamontować bez problemu, ale w przednich jest bardzo krótki drut idący od zamka do tego bardzo pokrzywiony. Czy ktoś montował siłowniki w swojej corsie i może pomóc co do miejsca zamontowania?
Niżej dodałem zdjęcie poglądowe drzwi i miejsca zamontowania siłownika, jest trochę bardziej pod kątem, niestety nie mogę poradzić sobie z odpowiednim wygięciem drutu idącego od siłownika.
Siłownik tak jak zaznaczony na foto, tylko musi być zamocowany wzdłuż cięgna zamka czyli pod kątem po wewnętrznej stronie drzwi. Reszta to własnie kwestia wygięcia drutu, musi być w miarę miękki bo nie dopasujesz ale nie może być bardzo elastyczny bo go siłownik będzie prostował. Nowe centralne mają dość twarde cięgna i bardzo ciężko jest je przeginać , w zastępstwie użyj innego drutu lub np. cięgna ze szrotu od malucha czy uno (dobrze się je wygina).
Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla? Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
Samochodem elektrycznym dookoła świata - Izabella Miko Izabella Miko przyleciała do Polski prosto z USA by opowiedzieć o tym, po co jeździła na stację paliw... elektrycznym Mitsubishi i-MIEV. Zdradzi też, jak wyglądałaby jej podróż dookoła Ziemi za kierownicą auta na prąd. ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.