Corsa B montaż siłownika

29 Gru 2010, 20:12

Witam, posiadam Opla Corse B wersja 5 drzwiowa, zakupiłem centralny zamek: [link do oferty na Allegro wygasł], i mam problem z zamontowaniem siłownika w przednich drzwiach, w tylnych drzwiach udało mi się zamontować bez problemu, ale w przednich jest bardzo krótki drut idący od zamka do tego bardzo pokrzywiony. Czy ktoś montował siłowniki w swojej corsie i może pomóc co do miejsca zamontowania?

Niżej dodałem zdjęcie poglądowe drzwi i miejsca zamontowania siłownika, jest trochę bardziej pod kątem, niestety nie mogę poradzić sobie z odpowiednim wygięciem drutu idącego od siłownika.

Corsa B montaż siłownika
d0m3l
Początkujący

Miejscowość: Radom

30 Gru 2010, 10:49

Siłownik tak jak zaznaczony na foto, tylko musi być zamocowany wzdłuż cięgna zamka czyli pod kątem po wewnętrznej stronie drzwi. Reszta to własnie kwestia wygięcia drutu, musi być w miarę miękki bo nie dopasujesz ale nie może być bardzo elastyczny bo go siłownik będzie prostował. Nowe centralne mają dość twarde cięgna i bardzo ciężko jest je przeginać , w zastępstwie użyj innego drutu lub np. cięgna ze szrotu od malucha czy uno (dobrze się je wygina).
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Samochodem elektrycznym dookoła świata - Izabella Miko
    Izabella Miko przyleciała do Polski prosto z USA by opowiedzieć o tym, po co jeździła na stację paliw... elektrycznym Mitsubishi i-MIEV. Zdradzi też, jak wyglądałaby jej podróż dookoła Ziemi za kierownicą auta na prąd. ...