Corsa B - parujące szyby

14 Wrz 2014, 16:28

Witam, mam następujący problem. Strasznie parujące szyby w aucie, w okresach jesienno-zimowych czy przy takiej pogodzie jak teraz, jazda jest uciążliwa bo paruje każdy szyba, przód i tył mogę jakoś powstrzymać ustawiając ogrzewanie na przednią i na tylną, ale wtedy idzie się w aucie ugotować bo schodzi dopiero przy maksymalnym ustawieniu, ale co z bocznymi?
Filtr kabinowy wymieniony, w aucie nie ma wilgoci. Znacie jakieś sposoby jak poradzić sobie z tym problemem? Jakieś sposoby ustawienia obiegu powietrza?
Migracja
Nowicjusz

Prawo jazdy: 08 01 2013
Auto: Ford Fiesta
Silnik: 1.3
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

15 Wrz 2014, 13:51

Witamy. Proszę upewnić się czy otwarty jest obieg zewnętrzny powietrza. W przypadku uszkodzenia kapy obiegu w pozycji zamkniętej wentylacja w sposób ciągły zasysa wilgotne powietrze z kabiny. Kolejnym możliwym powodem jest nieszczelność nagrzewnicy kabiny, która może powodować ubytek płynu chłodzącego.
AutoConrad
Aktywny

Miejscowość: Warszawa
Auto: różne marki

06 Paź 2014, 10:25

Ja bymn zaczął od sprawdzenia i wymiany filtru kabinowego.
Wiesman
Nowicjusz

Prawo jazdy: 07 08 1980
Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: Audi A4
Silnik: 1,8
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

07 Paź 2014, 17:04

Mogą to być także uszczelki od drzwi plus filtr kabinowy. Często obieg powietrza we/wy usterka lub zablokowanie.
adelajda80
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków
Prawo jazdy: 04 10 2013
Przebieg/rok: 18tys. km
Auto: Nissan Primera

12 Paź 2014, 17:08

:D Witam serdecznie. Nikt nie odpisał- czy mam - lub czy mogę mieć :) rację....... Kończy się :?: niedziela- życzę wszystkim, aby przyszły tydzień był tygodniem dla Was lepszym od tego co był :!:
adelajda80
Nowicjusz

15 Paź 2014, 14:25

:D Ostatni raz w tym dziale jestem. Zerkałam- myślałam, że odpwiedź jakaś będzie. :x Nie ważne. Pozdrawiam Was.

Ale czas leci. Wczoraj po meczu niedzielnym z Niemcami była Szkocja- remis...........chyba wynik niezły :ok:

Wszystkim życzę wszystkiego najlepszego i do.................. :?: zobaczenia w innym dziale......
adelajda80
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Sala koncertowa na czterech kołach
    Czasy klasycznego radia AM/FM i stosów kaset magnetofonowych zdolnych zaspokoić większość muzycznych potrzeb kierowcy dawno już minęły. W najnowszym Lexusie LS można znaleźć nie tylko styl nawiązujący do japońskiej ...
    Volkswagen zmienia plany dotyczące sportu samochodowego
    Marka Volkswagen zmienia swoje plany dotyczące aktywności w sporcie samochodowym. Od 2017 roku Volkswagen będzie koncentrował się na nowych technologiach oraz dyscyplinach angażujących klientów. Po czterech latach ...