Corsa C 2001 1,0 warto do miasta?

06 Wrz 2008, 15:52

MAm mozliwośc kupienia takiej corsy:
[link do Gratka wygasł]
zastanawiam się czy warto
Wiem ze ten silnik to muł ale to ma byc na dojazdy do pracy w sumie jako drugie w rodzinie
Czy te silniki się psują?
No i jak generalnie Corsa się zachowuje chodzi o awaryjność / niezawodność?
Dzieki za rady
andyxyz
Nowicjusz

07 Wrz 2008, 09:14

Witam

Również miałem okazje kupic taki egzemplarz tylko z 2002 roku tez z tym silnikiem. I jak widze Twoja wersja tez jest bez dodatków (znaczy golas)

Zastanawialem sie dlugo, bo cena byla za 2002 r 13 000zl przebieg - 60 000km. Troche czytalem w Auto Swiecie o nim, nie ma zbyt rewelacyjnych opini. Ale ogólnie jako drugie auto to mógłby byc udany zakup. Tylko szkoda ze bez zadnej elektryki, i bez wspomagania z tego co widze. Dla mnie osobiscie to juz by eliminowało auto.
pioneer deh
Nowicjusz
Awatar użytkownika

07 Wrz 2008, 22:43

ja bym chyba nie wzioł... zastanów się jeszcze 1.0 to nawet ok jeśli do pracy ale nie za te pieniążki + te puste wyposażenie
EXAL
Aktywny
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    "Yellow boxy" na drogach - co to takiego?
    W Szczecinie pojawiły się tzw. "Yellow boxy" mają one na celu poprawę przepustowości ruchu w godzinach szczytu. U nas projekt pilotażowy ma pokazać czy takie rozwiązanie sprawdza się. Jeżeli okaże się że tak, a ...