Opel Corsa 1.0 12v 2000 r - czy warto kupić?

07 Wrz 2008, 13:24

Witam

Chcę kupić auto do 10000 zł. Jako, że będzie to mój pierwszy samochód wybór jest jeszcze bardziej trudny. Nie zależy mi na wybitnych osiągach, mocy - auto ma pomagać mi w mojej pracy, tz. służyć do jazdy w mieście i województwie.

Znajomy sprzedaje Opla Corse 1.0 12V 2000r. Przebieg 64000 km. Auto kupione w polskim salonie i jest on jego pierwszym właścicielem. Stan jak na pierwszy rzut oka igła. Życzy sobie 9800 zł. Auto jest najprostszą wersją, a z dodatkowych "bajerów" posiada jedynie blokadę skrzyni biegów, imobilajzer i regulowaną wysokość foteli. Niestety auto nie jest wyposażone w rzeczy na których mi zależało m.in. nie ma wspomagania, poduszki i nawet prostego radia.

Chciałbym poradzić się Was, czy opłaca się zainwestować w to auto i czy wg. Was cena jest odpowiednia.

Pozdrawiam
Mobiler
Mobiler
Nowicjusz

07 Wrz 2008, 13:41

Jak dla mnie za małe, za słabe, za biedne. Jeżeli te rzeczy Ci nie przeszkadzają to można wziąć.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

07 Wrz 2008, 14:11

ja bym poszukał jednak czegos lepszego :)
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Rapid - nowy wymiar Skody
    SKODA Rapid stanowić będzie nowy wyznacznik dla wszystkich samochodów marki pod względem ponadczasowego designu oraz przestronności wnętrza. SKODA Rapid to pojazd idealnie uzupełniający dotychczasową gamę modeli, wpasowując ...
    Jak działa skrzynia biegów MMT w Toyotach?
    Skrzynia biegów MMT Toyoty jest dostępna w modelach Aygo, Yaris, Corolla, Corolla Verso, Auris i nie należy jej mylić z automatyczną skrzynią biegów, która jest oferowana na rynku północnoamerykańskim ...