Corsa C czy Punto II?

06 Cze 2013, 20:03

Witam, jakoś w okolicach lipca, sierpnia będę kupował samochód. Chciałbym się zmieścić w okolicach 7k zł. Przeglądając Allegro i to forum zacząłem się zastanawiać nad Fiatem Punto II lub Opem Corsą C (a może lepiej B?). Teraz pytanie, czy za tą kwotę mogę liczyć na samochód który trochę pojeździ czy raczej będą to trupy po liftingu? Może znajdę coś jeszcze? Chciałbym żeby samochód był średniej wielkości i żeby nie palił 15l/100km, silnik nie musi być mocny, tyle żeby jechał i żeby nie latać z nim do warsztatu non stop;)
Z góry dzięki za sugestie.
apnk
Nowicjusz

Auto: Nie mam

07 Cze 2013, 17:36

jak masz mozliwosc bierz punto II, czesci tanie, malo pali czego wiecej potrzebujesz
czempion
Aktywny
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 17 09 2012
Auto: ford mondeo

07 Cze 2013, 18:15

Jakiś czas temu byłem kupować corse C dla czlonka rodziny. Rocznik 2002 klima bezwypadkowa z malym silniczkiem 1.0 niby niezbyt polecany ale jezdzi przyzwoicie. Za jedyne 6 tys zł. Naprawde przyzwoity ekonomiczny samochodzik, polecam.
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995

08 Cze 2013, 15:38

Dzięki za odpowiedź, zastanawiam się jeszcze poważnie nad Corsą B z silnikiem 1.0 lub 1.2, widzę że na allegro chodzą po ok 3-4k (są i tańsze ale boję się że będzie walony).
Zastanawia mnie jeszcze Ford Fiesta Mk4 1.3, też w okolicach 3-4k, bez bajerów.
Jak myślicie z tych dwóch który byłby rozsądniejszy?
Na razie chcę się zorientować ogólnie który model bardziej się sprawdza. Decyzję będę podejmował dopiero bliżej zakupu.
apnk
Nowicjusz

Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak hybrydy oszczędzają paliwo?
    Samochody ze spalinowo-elektrycznym napędem hybrydowym zyskują coraz większą popularność. Dzieje się tak w dużej mierze dzięki nawet o połowę mniejszemu niż w przypadku pojazdów konwencjonalnych zużyciu paliwa, a zatem ...