Corsa D 1.3 zamulony, dlugo stał

19 Sty 2014, 23:05

kupiłem corsę,. Idzie do 3 tys obrotów i za muła. gruszka, turbina przewody filtr paliwa powietrza co padło , nie wydaje mi się że przy tym przebiegu 38 tys padła turbina ... jeździła tą maszyną dziewczyna przez 3 lata 15 tys i to po mieście ... samochód rozpędza się do 120-130 km/h

ps

jest power np na 2 biegu, przeciągam jest juz prawie 3 i nagle 2.8 tys tak jakby przerwało załącza się kluczyk ... hm...? i znowu niema turbo
Jestem jaki Jestem ;D
Gronek.Gnk
Nowicjusz

Miejscowość: Bzn
  • 21 Sty 2014, 10:08

Jak długo stał, to możliwe jest, że w paliwie jest woda - przy obecnych pogodach jest to mozłiwe. Tym bardziej, jak w baku było mniej niż połowa.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

21 Sty 2014, 20:45

Tak po primo: Radzę zmierzyć ciśnienie paliwa i JEŚLI DAWNO NIE BYŁY (w tym przypadku głównie czas, a nie KM) ZMIENIANE TO ZMIENIĆ FILTRY!!!

Tak po Duo: Jeśli pojawia się kontrolka - kluczyk to samochód wchodzi w tryb awaryjny... W sumie nic dziwnego że muli bo tak jest w trybie awaryjnym:

Albo najpierw tylko podpiąć pod kompa.

Albo "jeśli problem nie sprawia aż takiego problemu", przeczekać do wiosny i zobaczyć czy się samo naprawi (ale następnej zimy pewnie będzie to samo). Jeśli problem nie ustąpi to pkt. 3.

Albo pojechać już teraz do dobrego elektryka i poprosić o odczytanie błędów i porządne sprawdzenie instalacji.

Radzę od razu "ostatnie ALBO". Wydasz trochę więcej, oszczędzisz czasu i niepotrzebnych nerwów.

Pozdrawiam :).
    Vermin
    Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
    Prawo jazdy: 06 01 1992
    Auto: Ściera
    Silnik: 2.0 DOHC EFI
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 1993
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
      Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...