Corsa E, 2015. Obudowa filtru pyłkowego.

05 Lis 2018, 18:25

Corsa E, 2015. Obudowa filtru pyłkowego.

Hej.
Dzisiaj zmieniałem 1 raz filtr pyłkowy z uwagi na to, że strasznie mi parują szyby. Jest to Corsa z kierownicą po prawej stronie. Zauważyłem takie pęknięcie. Jest to celowe ? Czy ktoś po prostu to połamał ? W tym miejscu wkłada się filtr i zaślepkę. To pęknięcie jest jakby od tyłu.

Filtr wymienia się bardzo łatwo tylko trzeba się trochę nagimnastykować.
( może komuś się przyda)

Pozdrawiam
Konrad
KonradKonrad
Nowicjusz

Zdjęcia: 1

06 Lis 2018, 22:53

KonradKonrad napisał(a):Zauważyłem takie pęknięcie. Jest to celowe ?
A to na pewno jest pęknięcie? Sprawdź krawędzie jak będą gładkie to na pewno nie będzie pęknięcie bo taki plastik/tworzywo jak pęka zostają ostre krawędzie.

Przed założeniem nowego filtra sprawdziłeś czy jest tam czysto i nie ma żadnych śmieci typu liści itp. które mogą również powodować parowanie szyby.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

07 Lis 2018, 21:44

Dziękuje za odpowiedź.
Były liście oraz dużo paprochów. Wszystko odkurzone, wymiecione, oraz filtr został założony na suchą powierzchnię. Robię części lotnicze z różnego rodzaju plastiku. Łatwo stworzyć taki obły oraz błyszczący krztałt papierem 2000/3000. Brak zadziorków. Może ktoś użył opalarki ?
KonradKonrad
Nowicjusz

08 Lis 2018, 10:19

Można, tylko ja myślę że jak by komuś to pękło to nie bawiłby się w obróbkę tego i zostawił jak jest :)
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

08 Lis 2018, 12:15

W sumie masz rację. Krztałty zaokrąglone i przerwa dość spora oraz krawędzie równolegle.
KonradKonrad
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Elektryfikacja według Toyoty
    Toyota pracuje nad zelektryfikowanymi samochodami od 25 lat. Pierwszym efektem tych prac była hybrydowa Toyota Prius, która trafiła do seryjnej produkcji 22 lata temu. Japończycy zajmowali się samochodami elektrycznymi, ...