Corsa E - Wyłączające się zegary podczas jazdy / radio

22 Cze 2022, 11:32

Cześć wszystkim,
Mam pytanie może ktoś miał podobny problem, raz na jakiś czas zdarza mi się, że samochód podczas jazdy wyłącza zegary od podświetlenia ich po obrotomierz, prędkościomierz ekran również. Po wyłączeniu oczywiście jak samochód się porusza to przebieg się zgadza bo już to nawet sprawdziłem natomiast z dodatkowych spraw mam radio dotykowe i ono też raz na jakiś czas wariuje zawiesza się bądź pokazuje głupoty typu czujniki parkowania z przodu, których nie mam bo mam tylko z tyłu. Jestem posiadaczem tego samochodu od nowości, nie miał żadnej przygody związanej z kolizją czy kontaktem blacharza ale irytuje mnie coraz bardziej ten problem i nie wiem gdzie go szukać już a ASO to nie będę mówił. Będę wdzięczny za jakieś wskazówki
Sadkovsky
Nowicjusz

Miejscowość: Gdańsk
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Alfa Romeo 159 Sportwagon
Silnik: 1.9 JTDm 190KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

22 Cze 2022, 12:19

Zwróciłeś uwagę kiedy występuje ten problem? Czy po dłuższej jeździe, jak jest mocno nagrzana deska, czy używanie klimy ma jakiś na to wpływ?

Jak wyłączysz zapłon i ponownie włączysz to wszystko wraca?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

29 Cze 2022, 12:37

Dobrze, że zwróciłeś mi na to uwagę. Po wyłączeniu i włączeniu zapłonu wraca do normy, czasami przy włączonej klimatyzacji się zdarza bądź po prostu nawiewie. Niezależnie od długości pokonanego dystansu problem się pojawia a potrafi czasami zniknąć sam podczas jazdy.
Sadkovsky
Nowicjusz

Miejscowość: Gdańsk
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Alfa Romeo 159 Sportwagon
Silnik: 1.9 JTDm 190KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006