Corsa problemy przy ruszaniu

31 Sie 2018, 19:28

Hej,

corsa 1.0 12v silnik x10xe

Czy spotkał się ktoś moze z takim objawem iż podczas gdy silnik jest cieply stojac w korku ruszajac silnik jakby gasnie na moment pomimo ze pedał gazu jest wcisniety to mnie w folelu az rusza i po chwili silnik zaczyna ciagnac ( ja jej daje gazu a ta jakby sie cofa ) .

byl wymieniany czujnik polozenia walu oraz swiece , niestety nic to nie dalo , jedynie co zauwazylem ze przy uplalach ktore byly silnik lapie dosc spora temperature stojac w korku .

Podejrzewam ze to problem przegrzania silnika , moze cos takiego sie dziac?
kernel
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10- 0-2011
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: nie mam

31 Sie 2018, 19:55

kernel napisał(a):zauwazylem ze przy uplalach ktore byly silnik lapie dosc spora temperature stojac w korku .
to akurat w corsie całkiem normalne, ciężko zgadywać co do dławienia się, patrzyłeś jak wygląda przepustnica, warto by było ją wymyć, często to jest problemem na realnie każdy szuka całkiem gdzie indziej
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

01 Wrz 2018, 20:27

Jak kolega wczesniej wspomnial, rzuc okiem na przepustnice i mozesz rowniez sprawdzic EGR. Metoda gaz-hamulec mozesz sprawidzic, czy w komputerze nie ma zadnych bledow. Kiedy wymieniany filtr paliwa?
wojtk
Początkujący

Auto: Opel Corsa C
Silnik: 1.0 58KM
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Jakie modele i wersje oferują japońskie marki?
    Toyota GR Supra i Lexus LC to dobrze znane auta z Japonii. Toyota i Lexus proponują jednak nie tylko bezkompromisowe auta dla fanów adrenaliny, ale też usportowione wersje popularnych modeli. Zaglądamy do oferty obu ...