diabl0001 napisał(a):nawet bez vteca
![Smile :)]()
czas pozwoli do i b18c6 mozna zamontowac
indywidualne autko to nie civic
raczej crx no ale nie smieszne 1.5
![Wink ;)]()
1.6 to legenda a 130kucy w I generacji potrafia baaardzo duzo, porownywalnie pewnie z del solem w vtecu tym 160km, ze wzgledu na wage.
SWAP raczej nie wchodzi w grę. A jeśli już miałbym się w niego bawić - to nie w civicu, tylko w dużo lżejszym, dodatkowo wybebeszonym CRXie. Tam silnik z Integry ma sens. b18c6 ma prawie 200 koni i da się z niego wycisnąć dużo dużo więcej, choćby montując byle jaki kompresor. Wtedy nawet z przednim napędem mamy osiągi porównywalne do prawie dwa razy cięższego
Ferrari Testarossa.
Jednak powstrzymam się od dalszego gdybania, zbyt wiele tutaj osób które zamontowałyby do takiego auta gaz i jeszcze zaraz zostanę zlinczowany.
Sport nie jest moim priorytetem. Świetne osiągi = duże spalanie, tego chce uniknąć
na razie. Civic 1.6 125Km na VTECu jest najmocniejszym autem na jakie mogę sobie w tej chwili pozwolić. CRX - odpada na ze względu na środek i ilość miejsca. II "teoretycznie" jest autem czteroosobowym, praktycznie z tyłu nie da się fizycznie ludzi przewozić na dłuższe dystanse, del Sol nawet nie udaje że jest pojemniejszy niż dla 2ch ludzi. Może kiedyś, CRX II, dla zabawy, jako "trzecie auto w rodzinie".
diabl0001 napisał(a):nad mazdami osobiscie tez myslalem, ale wg mnie to samochod ktory niekoniecznie jest niezawodny.
![Wink ;)]()
Nie odbiega daleko od innych japończyków. Ma za to inne zalety.
Po pierwsze "wygląda":
http://staticimg.polskajazda.pl/foto/fo ... 5spot7.jpgPo drugie, jest komfortowe i przestronne dużo bardziej od Civica i Celici. Do tego 5d, choć nie wiem czy to dal mnie wada czy zaleta - ale wbrew pozorom, auto nie jest duże i jest lekkie jak na swoje wymiary.
diabl0001 napisał(a):swoja droga Celica 2.0GT przy lekkiej nodze (chociaz na poczatku to niemozliwe) potrafi zejsc do 7-8 litrow na 100, tak wiec zalezy od checi.
To chyba według danych producenta i nie w mieście.
To nie jest rzecz możliwa przy normalnej jeździe. Wiem od ludzi który jeździli tymi autami.
Zanim wytypowałem te auta trochę poszukałem, popytałem, w tym wypadku na Celica Club.
7-8l, pali - ale silnik 1.6, nie 2.0 w tym wypadku. Jakbym już brał 2.0, a nie wezmę, to takie zbierające się szybciej o Civica na VTECu i niekoniecznie z przednim napędem.
diabl0001 napisał(a):chociaz z tych aut co podales sklanialbym sie do civica/crxa IIg ze wzgledu na stosunek mocy do wagi.
Waga jest tutaj niezaprzeczalną zaletą. >300kg mniej od konkurencji dla civica w coupe.
Jednak tych aut jest sporo na ulicach, wielu psuje im opinię, tak jak zepsuto skutecznie BMW swego czasu, no i linia nie taka ja w Celice czy Xedosie...
![Wink ;)]()