Coś dla palaczy

12 Gru 2013, 17:48

mija chęć palenia...

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

kamans
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

31 Mar 2014, 12:38

o fuuj, faktycznie mija ochota na palenie, sam się w sumie zastanawiam czemu jeszcze tyle osób pali i nie rzuci tego szkodliwego nałogu, przecież w aptekach nie brakuje różnych wspomagających preparatów jest np. tabex, desmoxan, niquitin czy nicorette i to nie tylko tabletki, ale są też plastry etc, część ludzi przerzuca się na elektroniczne papierosy, bo niby zdrowsze - według mnie chyba są równie złe co zwykłe
CptKirk
Nowicjusz

Auto: toyota

31 Mar 2014, 14:46

Ja akurat się nie zgadzam z opinią,że e-papierosy są tak samo złe,jak zwykłe.Są złe,ale dla Skarbu Państwa oraz Unii,które nie może zakwalifikować urządzenia do żadnej kategorii,żeby nałożyć akcyzę i wyrwać nam resztkę pieniędzy.Skład olejku do palenia jest znany i każdemu dostępny,a chemicy z różnych niezależnych instytutów przeprowadzili badania,które nie wykazały żadnych szkodliwych substancji. Ja uważam,że jest to dobra rzecz,która pozwala zerwać z nałogiem i zaoszczędzić masę pieniędzy.
______________________________________________________________________________________
pompy wtryskowe Poznań
Chising
Obserwowany

Prawo jazdy: 19 08 2012
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Fiat Duna
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

24 Kwi 2014, 11:34

Jako palacz zachęcam każdego do wszelakich terapii.
Nieistotne są środki, ważne, żeby działała. Okropny nałóg.

Z kolei dla mnie e-papierosy miały być suplementem do rzucania, a nie zastępstwem!
Gadałem z ludźmi, mówią mi, że teraz od elektryków się uzależnili. Owszem, nie mają ciarek,
ale za to cały czas sobie pociągają. I te smycze na szyi.

Zaczyna się z niewiedzy, a ciągnie z głupoty. I tyle.

Ktoś poleca jakieś taktyki na rzucanie? Mój ziomek puszczał bańki mydlane przez 5 minut
za każdym razem przy chcicy. I skubany nie pali od dwóch lat xD
autobahn
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
Prawo jazdy: 25 09 2001
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Seat Ibiza
Silnik: 1.4 TDI
Paliwo: Diesel
Typ: Inny
Rok produkcji: 2005

10 Paź 2014, 14:45

ja korzystałem z gum nicorete a potem z e-papierosów i jakoś udało mi się uwolnić od nałogu :)
Maks86
Nowicjusz

Auto: Mazda cx7

14 Paź 2014, 09:54

Ludzie sami sobie zdrowie odbierają - a później trzeba ich leczyć za pieniądze podatników. Gdzie tu logika?
tomczak78
Początkujący

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Kraków
Prawo jazdy: 04 04 1986
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Mazda 6
Silnik: 2.0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Stacja tankowania wodoru w Belgii
    Belgia dołączyła do stale rozrastającej się europejskiej sieci stacji tankowania wodoru. Pierwsza publiczna stacja została uruchomiona na terenie Toyota Motor Europe w Zaventem pod Brukselą. To wydarzenie otwiera Toyocie ...

17 Paź 2014, 03:08

hahah, dobrze powiedziane :D
frodan
Nowicjusz

Auto: A3

21 Paź 2014, 14:09

Palenie to najgłupszy nałóg na świecie.
nasze młodzieżowe zawołanie zrobić więcej niż nakazuje obowiązek :)
pepa
Początkujący

Prawo jazdy: 17 05 1981
Auto: Mazda

26 Paź 2015, 14:15

powiedz to kleptomanom :)
frodan
Nowicjusz

Auto: A3

02 Lis 2015, 14:50

Paliłem kiedyś kilka lat, ale udało się rzucić :D Sposób ? Po prostu trzeba mieć silną wolę, to jest kluczowe, a tabletki czy inne wspomagacze to tylko jako uzupełnienie.
Riso31
Nowicjusz

Auto: Golf IV

11 Lis 2015, 19:00

Ja też , na razie na e- papiersoku jestem , i dobrze mi z tym :)
Pękniętyamor
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 02 1998
Przebieg/rok: 42tys. km
Auto: Fiat

12 Lut 2018, 16:56

Ja współczuję palaczom bo rzucenie nałogu to nic przyjemnego. Zwłaszcza, że powrót organizmu do normalnego stanu po długich latach palenia nie jest ani prosty ani przyjemny. Pamiętam jak moja przyjaciółka rzucała palenie i niestety przytyła parę kilogramów co w połączeniu z jej rozdrażnieniem wywołało prawdziwą burzę... Ostatnio jak czytałam artykuł "Reakcje organizmu na rzucenie palenia" to próbowałam trochę postawić się na miejscu palaczy i teraz podwójnie podziwiam osoby, którym udało się wyjść z nałogu:)
proRoksana
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 06 2002
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: VW GOLF
Silnik: 1.9
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2011

22 Lut 2018, 00:27

A ja się dziwę ludziom, że w ogóle zaczynają palić. przecież to obrzydliwy nałóg.
bamana
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 10 1983
Auto: Nie mam