Coś dziwnego wewnątrz lamp

24 Cze 2023, 11:31

Cześć, czy ktoś widział już coś takiego? Nie wygląda na wodę, jest to tak jakby w środku samego plastiku. Czy są tam jakieś warstwy, które mogą się rozklejać? Samochód Corsa F.

Zdjęcia:

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

TWBolec
Nowicjusz

Zdjęcia: 0

24 Cze 2023, 13:13

Mi wygląda to na ślady po obszurce, zderzak został polakierowany a lampa została taka.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

24 Cze 2023, 15:20

Żadnej obszurki, ani malowania zderzaka nigdy nie było, lampy od zewnętrznej strony są nieuszkodzone. Po drugiej stronie jest podobnie, ale w nieco mniejszym stopniu.
TWBolec
Nowicjusz

26 Cze 2023, 11:42

Od zewnętrznej strony na tych uszkodzeniach jak przeciągasz palec po nich to jest idealnie gładka powierzchnia?

Klosz jest klejony do obudowy lampy ale przyznam że to dziwnie wygląda nie tak jak by klej puścił tylko właśnie tak jak by były jakieś zarysowane w tym miejscu.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

26 Cze 2023, 12:54

Od zewnątrz powierzchnia gładka jak pupa niemowlaka.
TWBolec
Nowicjusz

26 Cze 2023, 13:50

No to zostaje pewnie rozwarstwienie między klejem, a kloszem. Wysuń lamę do przodu lub zdejmij ją i przyjrzyj się temu bardziej od środka.
Rokiko
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

30 lat minęło... Renault Safrane
    Odkąd Renault Safrane pojawiło się na rynku, zastępując Renault 25 minęło już ponad 30 lat. Samochód po raz pierwszy został zaprezentowany na salonie w Genewie w 1992 roku. Renault Safrane było produkowane przez 8 ...

27 Cze 2023, 08:32

Dzięki, będziemy działać.
TWBolec
Nowicjusz

17 Wrz 2023, 13:12

Update: doszło do wizyty w ASO, tam panowie byli bardzo zaskoczeni, bo nie widzieli wcześniej podobnego zgłoszenia, początkowo nie dowierzali mi, że nie było żadnej stłuczki/otarcia, ale po dokładnym sprawdzeniu doszli do wniosku, że rzeczywiście nie było i w efekcie lampy zostały wymienione w ramach gwarancji na nowe.

Ciekawe jest to, że na tych nowych lampach też już widoczne są (bardzo niewielkie, ale jednak) podobne zmiany, zauważyłem je też na innych samochodach (Corsa F), więc to chyba kolejny dowód na słynną jakość samochodów PSA.
TWBolec
Nowicjusz

18 Wrz 2023, 08:56

TWBolec napisał(a):zauważyłem je też na innych samochodach (Corsa F), więc to chyba kolejny dowód na słynną jakość samochodów PSA
Dzisiaj tak naprawdę nie wiesz do końca czym jeździsz niby to Opel, a okazuje się że należy do koncernu PSA i teraz pytanie ile Opla jest w Oplu :mrgreen: z innymi markami jest podobnie niestety.

Najważniejsze ze wymienili Ci lampy na gwarancji :ok:
Rokiko
Forumowicz VIP