Coś fajnego, młodzieżowego do 45000 zł.

20 Wrz 2013, 12:46

Witam wszystkich bardzo serdecznie.

Mam trochę kaski na zakup nowego auta, jednak mój problem polega w tym, że za nic w świecie nie mogę się zdecydować, boje się że dokonam złego wyboru i że będe tego bardzo żałował, będzie to moje drugie auto.

Mam już kilka swoich propozycji, oto one :

Honda Civic FN2 Type R
Lexus IS 220D
BMW e90 320D

Za Hondą przemawia bezawaryjność, fajny wygląd, możliwość tuningu optycznego jak i wizualnego, jednak minusem jest duże spalanie bo w graniacach 12litrów, pozostałe autka są droższe i cięzko będzie mi je dostać z niskim przebiegiem i w dobrym roczniku, lexusy podobno mają bardzo drogie częsci ? :)

Od auta wymagam niezawodności, dość niskich kosztów oraz co najważniejsze tego czegoś co pozwoli mi się do niego przywiązać na długi czas ;) Powiem szczerze, że byłem zdecydowany na Honde Type S Plus jednak jak tak dokładniej przyjrzałem się TypeR na ulicy, ten wygląd, dzwięk, moc to jednak bardziej ona do mnie przemawia.

Jęśli znajdziecie chwilę, to proszę o sugestie i pomoc w wyborze, bardzo dziękuje za poświecony czas.

Pozdrawiam ;)
Gontar
Nowicjusz

Auto: Daewoo Matiz

20 Wrz 2013, 13:33

tematem mnie rozwaliłeś :lol: jedno 0 mniej i byłbym w stanie pomóc :lol:
gracz24ha
Początkujący

Auto: Peugeot

20 Wrz 2013, 13:58

Lexus i BMW mają beznadziejne diesle i po co Ci diesel skoro chcesz coś młodzieżowego i bezawaryjnego?
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

20 Wrz 2013, 14:20

Na lexusach się nie znam, ale wiem, że BMW ma chyba najlepsze diesel'e obecnie, więc skąd taka opinia, że beznadziejne?

Porównywanie hothatcha do rodzinnych słabych dieseli jest dla mnie dziwne. Zastanów się czego oczekujesz od auta.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

20 Wrz 2013, 14:33

[link do Otomoto wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

20 Wrz 2013, 15:07

Twoje typy są dziwne ponieważ zestawiasz ze sobą różne auta. IS220d akurat jest kiepski możesz odpuścić temat. Civic UFO TypeR też już więcej się sroży niż jedzie...
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

AMAZING PARTS - SKODA Octavia rozebrana na części
    SKODA razem ze School of Form zorganizowała wyjątkowe wydarzenie AMAZING PARTS, podczas którego Nowa Skoda Octavia zostanie rozebrana na części, a z nich młodzi projektanci/studenci School of Form, pod okiem znakomitego ...

20 Wrz 2013, 15:13

A dlaczego mam sie skupiać tylko np. na autach kompaktowych albo np tylko na sedanach, jest wiele fajnych aut. Szukam po prostu ciekawego auta za takie pieniądze ;) Dziękuje wam za dotychczasowe odpowiedzi, pozdrawiam :)
Gontar
Nowicjusz

Auto: Daewoo Matiz

20 Wrz 2013, 17:46

jiGasaw dla Ciebie wszystko co od BMW jest najlepsze a taka prawda, że jedyny sensowny to jest 3,0d, a dwulitrówka nie umywa się konstrukcji włoskich, japońskich (honda) czy francuskich
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

21 Wrz 2013, 01:15

2.0D ma 177km(roczniki od 2005) i niecałe 8s do setki. Odpycha się całkiem nieźle a jak komuś mało może podciągnąć tanim kosztem w okolice 200km(chip).
I można polemizować czy nie umywa się do japońskich czy też francuskich diesli ;-)
DauK
Początkujący

Prawo jazdy: 08 01 2005
Auto: BMW e92
Silnik: 335i
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

21 Wrz 2013, 10:23

chodziło mi o awaryjność, a nie dynamikę
dzida