Jakie do 200 tysięcy?

18 Wrz 2013, 16:07

Obecnie posiadam Mazdę 3 150KM, chciałbym zmienić na coś bardziej elitarnego, nietuzinkowego.

Jakie cechy?
-nie może być to BMW, Mercedes, Audi czy VW, Porshe też jest plebejskie
-cena do 200 tysięcy, chociaż w okolicy 100-150 tysięcy też może być
-moc od 300KM w górę
-sportowe, nietuzinkowy wygląd, ale nie może szorować miską po asfalcie, teraz takie mam i próg zwalniający to problem
-interesowałem się starymi amerykańskimi krążownikami, ale żaden nie ma poduszek, drobna stłuczka i kolumna kierownicy w czole
-nissany 350z i 370z są ok, ale jednak 2 osobowe i czyściciele asfaltu, preferuję 4 osobowe
-nie może być to SUV, ani żadna terenówka, to jeżdżące kwadraty
-może być kabrio

Może ktoś pomoże i znajdzie połączenie alfy GT/mazdy rx8 z zawieszeniem bentleya GT, 4 osobowe, coupe, które nie wpada w co drugą polską dziurę po samą miskę olejową.

Aut jest tysiące i ciężko wybrać, a na bentleya GT mnie nie stać ;)
ramzixp
Nowicjusz

Auto: Nie mam

18 Wrz 2013, 16:46

A może Ford Mustang?
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

18 Wrz 2013, 17:04

Nietuzinkowe, niespotykane, spora moc, jednak linia nadwozia to no style. Powiem, że stare mustangi były ok, ale to? Kojarzy mi się z "pitkiem", chryslerem PT crusier, ten tyłek ;)
Zdjęcie

Jaguary są ok, ale jednak ten brytyjski kiczowaty styl. Coś z klasą w JAGach się zaczyna od 250 k w górę ;( Astony, nie ten budżet. Maserati - mogę sobie kasowo pomarzyć, a starego rupcia quattroporte nie kupię. Alfa Romeo Gulietta w najmocniejszej wersji, ok, tylko droga alfo ;( gdzie jest tylny napęd? Czemu takie piękne auto jest ciągnięte przez FWD. Lexusy to limuzyny, ja lubię jeździć i trochę taka kobyła mi nie odpowiada. Chcę coupe lub coupe-cabrio. Viper, pięknie, ale 2 osobowy?(zabawę mogę mieć za 10k w postaci mx5, o wiele lepszą).

Dlatego Panowie, naprawdę ciężki wybór. ;)
ramzixp
Nowicjusz

18 Wrz 2013, 17:11

:? masz 200 koła i dylemat?
Eneolsen
Początkujący

Auto: Hyundai i30
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

18 Wrz 2013, 17:17

Tak, ciężko coś wybrać, naprawdę. Budżet nie jest taki by sięgnąć po auta klasy premium w stylu bentleya gt. Jedyne co mi go przypomina delikatnie linią nadwozia to Alfa GT. Niestety ona jest już stara, nie przekracza 200KM i ma przedni napęd. Coś podobnego z >300KM, tylnym napędem byłoby w sam raz.

Tak to Panie jest, jak nie chce się niemieckiej motoryzacji ;)
Gdybym nie miał uprzedzeń do BMW, AUDI, Mercedesów to bym wybrał sobie od razu :D
Niestety ja nie chcę czegoś, co ma każdy.
ramzixp
Nowicjusz

18 Wrz 2013, 19:49

Jakbym miał 200 tys kupiłbym mustanga, albo starego mustanga z 67. Jak ci nie pasuje to moim zdaniem dobry też będzie Dodge charger - nowy.

ALE. Najlepiej dołożyć i kupić nową Alfę 4c. MEGA.
orek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 06 02 1985
Auto: Alfa Romeo Gtv 2.0 V6 Tb Busso
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Crossover Mitsubishi ASX po face liftingu
    W polskich salonach spod znaku Trzech Diamentów zadebiutował właśnie znany i ceniony przez klientów crossover Mitsubishi ASX po face liftingu. W odświeżonym Mitsubishi ASX 2013 unowocześniono przód, tył ...

21 Wrz 2013, 02:42

Szkoda, że odrzucasz Porsche, 911 to konkretny przecinak. Plebs w wersji z dorobkiewiczami budowlanymi jeździ z reguły Cayenne bądź Panamerami ew. w biedniejszym wykonaniu Q7.
Problem 911 jest jednak taki, że miejsca z tyłu jak na lekarstwo.
Ciężko znaleźć coś komfortowego, zarazem sportowego, w miarę przestronnego a w dodatku nie niemieckiego. Z takim budżetem i wymaganiami szukałbym Jaguara XKR 4.2(420km) bądź 5 litrową wersję. Spokojnie w tym budżecie kupisz 3 letni egzemplarz.
DauK
Początkujący

Prawo jazdy: 08 01 2005
Auto: BMW e92
Silnik: 335i
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008