Coś lepszego niż Nubira.

25 Lut 2014, 22:58

Witam to mój pierwszy temat. A mianowicie szukam samochodu które będzie tańsze w utrzymaniu i lepsze niż moje dotychczasowe jakim jest Daewoo nubira kombi. Samochod chcę zmienić ponieważ mam dość już daewoo:P a tak poważnie to poprostu przydało by się coś innego. Kwota jaką bym miał to około 7tys. Samochody jakie by mnie interesowały to jakieś grupy VW dlatego iż są tanie w eksploatacji. Rozglądałem się nad Octavią pierwszej generacji hb badz kombi.
Silnik jaki by mnie interesował to najlepiej benzyna z gazem lub coś tanszego a ja bym wstawił gaz, oraz może być diesel gdyż codziennie jeżdzę do samej pracy okolo 25km w jedną strone. Silnik także o pojemności do 2.0 a minimum 1.6. Mogą być wyjątki np 2.5V6 w vectrze b:p
Samochodem chciałbym jezdzic co najmniej 5lat więc musi to być auto ktore nie ma opini gnicia.
Z wyposażenia to musialo by mieć m.in. el szyby(najlepiej 4), klimatyzacja, el lusterka.
Rodzaj nadwozia to kombi lub hatchback.
Myślałbym także nad astrą G tylko że tu napewno tylko silnik benzynowy, lub Vectrą b.

Proszę o jakąś pomoc bo to będzie moje kolejne auto a jak narazie na każdym straciłem dużo nerwów i pieniędzy. Pozdrawiam i czekam na wasze propozycje

Auta które odpadają to napewno bmw,mercedes gdyż podobno drogie części.
karas3105
Obserwowany

Auto: Daewoo Nubira 1
Silnik: 2,0 136km
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

25 Lut 2014, 23:17

Do 7k nie kupisz Octavi i Astry G. Nie kupisz również Golfa IV, Focusa, Mondeo mk3, Passata B5, Audi A4, Seata Toledo oraz Leona.
Ja w tym budżecie polecę Rovera 45. Dobry samochód, wyróżnia się na drodze, części tanie i dobre wyposażenie.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

25 Lut 2014, 23:39

A może Peugeot 406?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

26 Lut 2014, 09:36

Dobra to powiedzmy ze kwota byla by do 10k zl. Ja jestem ze slaska wiec milo by bylo jakby z tych okolic dawac jakies propozycje. Niestety ale peugeot raczej odpada.
karas3105
Obserwowany

Auto: Daewoo Nubira 1
Silnik: 2,0 136km
Typ: Kombi
Rok produkcji: 1997

26 Lut 2014, 10:47

Za pierwszą z kwot jakie wymieniłeś i spełniającym twoje kryteria (gnicie itp) spokojnie znajdziesz i zagazujesz fajne kombi czyli Xsarę. Dobre silniki 1,6-16V,dobra blacha i wyposażenie. Kabina zrobiona z dobrych materiałów. Dobry rocznik za rozsądną kasę,a stan...pewnie lepszy niż wysłużonej Octavii czy Vectry.
Oczywiście Peugeot 406 też jest dobra opcją. :)
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM

26 Lut 2014, 13:50

Z MB jest trochę gorzej i gnije, ale BMW E36 nie ma drogich części i takie auto polecam, do 10 tys kupisz ładne kombi 323i lub nawet 328i z fajnym wypasem. :)
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

26 Lut 2014, 15:34

Może coś z tych
http://www.mondeoklubpolska.pl/showthre ... p%C4%85-CR (wiem,wiem TDCI ale klubowy więc można się zastanowić :wink: )
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (negocjuj cene)
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

26 Lut 2014, 21:32

Zobacz na te linki:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] i do tego dobra sekwencja.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] jak wyżej.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012