REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Megane 3 rs na Daily się zastanów, bo twarde, skrzypiące a wykonanem śmiem twierdzić że będzie jeszcze gorzej niż w 8L
Raziel11 napisał(a):AWD vs FWD, to o ile nie ścigasz się z pod świateł lub nie mieszkasz w górach to nie masz praktycznie żadnych zalet
Raziel11 napisał(a):Megane 3 rs na Daily się zastanów, bo twarde, skrzypiące a wykonanem śmiem twierdzić że będzie jeszcze gorzej niż w 8L
A3 8P jedyne silniki bez wady olejowej to 2.0TFSI EA113 200km w przedlifcie, lub 1.4 TSI 122km EA111, aczkolwiek oba miały trochę za uszami i serwis nie należy do najtanszych 3 generacji TSI tutaj nie było
W Leonie 3 generacji były montowane już tylko te poprawione silniki, zarówno 1.4TSI EA211 jak i 1.8TSI/2.0TSI EA888 gen3
W żadnym Lexusie nigdy nawet nie siedziałem więc się nie wypowiadam.
Z Vagow najciekawszy jako całość jest Seat, 5F to kompromis pomiędzy sportem i komfortem, jest jeszcze 1P ale kupno Cupry na Daily to tak samo kiepski pomysł jak Megane RS, A3 8P i 8V są bdb wykończone, nic nie skrzypnie nawet przy dużych przebiegach ale to auta nudne jak flaki z olejem
AWD vs FWD, to o ile nie ścigasz się z pod świateł lub nie mieszkasz w górach to nie masz praktycznie żadnych zalet, nie licząc tych kilku dni w roku w których leży śnieg.
Więcej frajdy da fwd, mniejsze straty mocy, tańszy serwis
franccc napisał(a):Megane 3 rs na Daily się zastanów, bo twarde, skrzypiące a wykonanem śmiem twierdzić że będzie jeszcze gorzej niż w 8L
Co innego wykonanie z fabryce a co innego wytłuczenie na drogach przez 10 vs 20 lat
Pomyślałbym o giulieccie qv, np. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
galakty napisał(a):Może ze szperą FWD daje radę, ale bez to w zwykłym kompakcie przy 130-150 KM jak popada i lekko koła skręcisz robi się mielonka![]()
W ogóle mam wrażenie że mu się RWD z FWD tam pomyliło.
galakty napisał(a):Może ze szperą FWD daje radę, ale bez to w zwykłym kompakcie przy 130-150 KM jak popada i lekko koła skręcisz robi się mielonka
Przy tej kasie to już lepiej jakiś Golf R, bo co kupisz? A3 1,5/150?uskke napisał(a):A3 8V też mi się podoba, ale podejrzewam że musiałbym dopłacić do tych 65-70 tysięcy.
Trevor napisał(a):galakty napisał(a):Może ze szperą FWD daje radę, ale bez to w zwykłym kompakcie przy 130-150 KM jak popada i lekko koła skręcisz robi się mielonka
To czas na zmianę opon, na jakiś Fuldach po 150 zł sztuka tak może być, wystarczy kupić np. Continentale Premium Contact itp, nie bez powodu są różnice w cenach.
Z resztą znam gościa co ma Ibizę 1,9 tdi 240 koni/450 Nm i nie ma problemów.
Z resztą Leon Cupra przez lata był oferowany tylko w wersjach FWDPrzy tej kasie to już lepiej jakiś Golf R, bo co kupisz? A3 1,5/150?uskke napisał(a):A3 8V też mi się podoba, ale podejrzewam że musiałbym dopłacić do tych 65-70 tysięcy.