Coś o forum ....

18 Mar 2010, 14:26

To forum wydaje mi się z lekka dziwne ostatnio... mianowicie rozchodzi mi się o tematy np. w wyborze aut... niekiedy tak naprawdę przeglądając je (bo pisząc tu nie ma sensu) zauważam że jest mase identycznych albo podobnych tematów różniących się np. kwotą zakupu o 500zł... bezsens... nie lepiej wydzielić kategorie kwotowe?? że od takiej kasy do takiej najlepiej wybrać to... itd... Kolejna sprawa mianowicie że większość użytkowników tego forum zgrywa aniołki widać to po tematach głównie o bezpieczeństwie.... ja zostałem już nie raz zgnębiony przez innych za to że nie jeżdżę przepisowo itd... czy prowadze jedną ręką... Kto tak naprawdę jeździ w tym kraju przepisowo?? Stary dziadziuś który ma 70lat i kobita która od czasu do czasu jedzie na zakupy na rynek i wsiada w auto okazjonalnie... Przecież nawet policja nie jeździ w tym kraju przepisowo (170km/h za nimi jechałem trasa Łęczyca - Piątek oczywiście nie jechali na żadnym sygnale) !!! Kto w tym kraju tak naprawdę jeździ trzymając obie ręce na kierownicy?? Kursant na "Lce" ... Co do wypadków to były są i będą na całym świecie a Polska zamiast marnotrawić pieniądze na stawianie fotoradarów (artykuł w Dzienniku Łódzkim że w powiedzie kutnowskim na ileś tam fotoradarów działa tylko jeden) niech lepiej zaczną remontować te drogi bo przecież niekiedy jade przez jakąś drogę szutrową i jest ona lepsza od asfaltu....I proszę co niektórych żeby nie zgrywali takich aniołków bo nikt takim nie jest... z resztą widać to na drodze...
JEST:
- Renault Scenic II ph2 1.6 16V LPG 115KM 2008r
- Fiat Panda 1.2 8V LPG 60KM 2003r
- Ford Galaxy 1.9 TDI 115KM 2000r
- ZIPP VZ-2 125cm3 2015r
Luke16
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: KNZ
Prawo jazdy: 12 03 2008
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Scenic II ph2/Panda II/Galaxy
Silnik: 1.6/1.2/1.9
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

18 Mar 2010, 17:55

Z tym podziałem na kwoty fajny pomysł.
Ale z tym 'zgrywaniem aniolków' to przesadzasz. Może u Ciebie ludzie jeżdżą jak jeżdża, ale nie znasz wszystkich kierowców, są tacy co jezdza z dwom arekami (ja) co prawda jestem 'świeża', ale nie wmawiaj że kłamie.
Z tą policja tez masz racje, kierunkowskazów przecież nie ma...
Just keep trying.
Nanny
Początkujący

Miejscowość: Kraków

19 Mar 2010, 08:55

Nanny, napisałem że większość a nie że wszyscy :)
JEST:
- Renault Scenic II ph2 1.6 16V LPG 115KM 2008r
- Fiat Panda 1.2 8V LPG 60KM 2003r
- Ford Galaxy 1.9 TDI 115KM 2000r
- ZIPP VZ-2 125cm3 2015r
Luke16
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: KNZ
Prawo jazdy: 12 03 2008
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Scenic II ph2/Panda II/Galaxy
Silnik: 1.6/1.2/1.9
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

19 Mar 2010, 13:07

Luke16 napisał(a):To forum wydaje mi się z lekka dziwne ostatnio... mianowicie rozchodzi mi się o tematy np. w wyborze aut... niekiedy tak naprawdę przeglądając je (bo pisząc tu nie ma sensu) zauważam że jest mase identycznych albo podobnych tematów różniących się np. kwotą zakupu o 500zł... bezsens... nie lepiej wydzielić kategorie kwotowe?? że od takiej kasy do takiej najlepiej wybrać to... itd...

Sądzę, że problem polegałby na tym, że nie byłoby sensu już pisanie postów. Ta część forum stałaby się poradnikiem, a nie forum. Skoro bowiem do 10 tys. zł najlepiej kupić Golfa, to po co dalsza dyskusja? Pytanie jeszcze takie. Jakie auto jest najlepsze do 10 tys. zł. Wg jednego będzie to Golf, wg. drugiego Astra. Kto ma decydować o tym jaka jest prawda? Administrator?

Można w tym dziale zrobić subfora, aby ludzie zakładali tematy w tych subforach, np. "auta do 5 tys. zł", auta 5-10 tys. zł". Ale czy ma to sens?

Tematy się powtarzają, kiedyś mnie to irytowało, ale teraz widzę, że dzięki temu forum żyje i chyba tak powinno zostać. Jak się już nie chce po raz trzeci pisać o tym samym, to się nie pisze i nie udziela odpowiedzi, może udzieli jej ktoś inny, a może zrobi to na tyle kontrowersyjnie, że człowiek z nim zacznie polemikę? :twisted: :mrgreen:
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy silnik LPG w nowym Renault Clio i nowym Capturze
    Nowa jednostka ma zdecydowanie lepsze osiągi, a jednocześnie znacznie niższe zużycie paliwa i emisję CO2. Jest zasilana benzyną oraz gazem LPG i wykorzystuje sprawdzone rozwiązania fabryczne, jest łatwa w obsłudze, przystępna ...