Cos strzela w tylnim napedzie

25 Lip 2009, 17:14

Witam wszystkich
Od dwoch tygodni jestem wlascicielem freelandera z 1999 roku. od dwuch dni przy skrecie i przy ruszaniu cos strzela w tylnim napedzie.. strzeli raz na jakis czas mocniej albo w ogole przy jezdzie powyzej 40 km ten stukot nie jest slyszalny.Czy ktos z was jest w stanie mi pomoc lub mial kiedys podobna sytuacje ?
gaza
Początkujący

Miejscowość: Tarnów

25 Lip 2009, 23:04

a jesteś pewien ze strzela w tylnym. jesli tak to most do wymiany bo zeby ci sie zasklepiaja i haczą o siebie albo łożyska. podnieś auto na podnosniku rozpędź do 100 km/h i wzyc na luz i wyłącz silnik niech ktos ci pomoże i posłucha skad dochodzi stukanie
land rover freelander 2000r. 1.8 petrol 120KM
rafciuch
Aktywny

Miejscowość: grudziadz

26 Lip 2009, 12:13

cos z tylu stuka niewiem czy w moscie wiem ze stuka i nie zawsze raz na jakis czas przy cofaniu lub przy skrecie mocniej lub slabiej. Jutro jestem umowiony z mechanikiem ktory wkoncu sie zdeklarowal na to zobaczyc, mowil cos o jakis gumach ze sa do wymainy...
gaza
Początkujący

Miejscowość: Tarnów

26 Lip 2009, 22:01

mialem to samo .
Mocowanie tylnego zawieszenia juz ktos to opisywal.
Jest taka sroba ktora jest poluzowana ale zeby ja dokrecic trzeba ciac ,bo leb tej sruby jest w takim profilu zaknietym.i zeby sie do niego dostac terzeba naciac ten profil i zrobic cos na zasadzie takiego okienka zeby zalozyc tak klucz.
ho
Nowicjusz

Miejscowość: Ostroleka