13 Lip 2009, 16:10
Dzień dobry wszystkim.
To mój pierwszy post tutaj więc chciałbym wszystkich użytkowników przywitać. Mam pytań kilka jak w opisie tematu.
1 - Sprzęgło - wymieniłem całe sprzęgło bo nie odbijał mi pedał a samo sprzęgło gdzieś znikało, czego efektem był wciśnięty pedał w podłogę i ruszanie (przód, tył) - nie mogłem wrzucić luzu bo zachowywało się jakbym nie wciskał sprzęgła więc bieg siedział pełną gębą. Niestety wymiana dała poprawę na 2 dni. Znowu nie odbija. Żadnego pokrewnego wątku nie znalazłem więc piszę posta.
2 - Radio i zegarek - zegarek wyświetla godzinę etc, ale za cholerę nie działa ustawianie go. Radio działało, ale po mechaniku działać przestało. Mam wrażenie, że to kwestia jakiegoś kabla albo bezpiecznika. Nie dysponuję jednak ani książką ani instrukcją więc nie wiem nawet gdzie tego szukać. Pomocy
3 - Ot taka ciekawa historia - odebrałem od mechanika furę i uzupełniłem brak wody w zbiorniku chłodnicy. Następnego dnia pojechałem jakieś 20km i silnik zaczął rzęzić i generalnie bardzo źle było. Otworzyłem maskę i cały dymił - okazało się, że nigdzie nie ma kropelki wody w układzie chłodniczym. No ale poczekałem aż ostygnie, zalałem wodą i zacisnąłem szczelnie cybant na łączeniu przed chłodnicą na dole (którędy uciekła cała woda). Jeździ i nie jest źle. PYTANIE: wiem, że na zdrowie to mu nie wyszło, ale czy jeśli działa to znaczy że przeżył anginę, czy że zaraz padnie? PYTANIE 2: czy jest jakiś jeden jedyny płyn do zalewania chłodnicy, czy mogę to sobie robić czym mi się podoba (woda, borygo etc)?.
pozdrawiam i niecierpliwie czekam na odpowiedź.
Nie ma życia bez stolców,
Tak jak róży bez kolców.