Coś szalonego do 50tys

06 Lis 2022, 09:36

To sobie poczekaj kilka miesięcy, dozbieraj kasy i kup coś fajnego bo jak sam widzisz 50k to żaden budżet. No chyba, że tym "szalonym" autem ma być audi a3 :mrgreen:
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

06 Lis 2022, 09:52

Wumba napisał(a):Napiszę jeszcze raz - koszty utrzymania nie mają żadnego znaczenia, nawet gdybym miał wkładać równowartość auta co rok

Spoko. Ja się mixuje z tematu. Lepiej zrób tak jak przedmówca napisał a do tego bym trochę postarał się o powiększenie swojego doświadczenia. Ja np. piszę Ci zachowawczo pomimo że jeździłem praktycznie każdym autem które tu pada w propozycjach a Ty swoje plany układasz na podstawie tabelek.

Żeby Cię uświadomić to jak z jednych ze swoich aut zmieniałem setup (inna turbina) to pojechałem 200km żeby się przejechać sztuka już z założonym takim turbo... więc jak czytam tytuł tematu, potem Twoje typy, potem założenia a na końcu dodajesz że szukasz wg śmiesznej kwoty i interesuje RS6 to sorki ale to za dużo na moje doświadczenia :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

06 Lis 2022, 10:04

Dlatego pytam ciebie, jako zdecydowanie bardziej doświadczoną osobę, co byś kupił na moim miejscu? Mógłbym kupić coś w większym budżecie ale nie chcę - moją miłość do motoryzacji, jakkolwiek to zabrzmi, szacuję właśnie na 50 tys., więcej po prostu szkoda mi wydawać

Jeśli miałbym kupić coś na chwilę, bo takie pomysły w poprzednich postach padały, to jedynie do głowy przychodzi mi mazda rx 8. Obstawiam, że auto z silnikiem wankla tańsze już nie będzie
Wumba
Aktywny

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 30 11 2014
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Audi S3 8l
Silnik: 1.8T 225
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

06 Lis 2022, 10:30

Wumba napisał(a):Mógłbym kupić coś w większym budżecie ale nie chcę - moją miłość do motoryzacji, jakkolwiek to zabrzmi, szacuję właśnie na 50 tys., więcej po prostu szkoda mi wydawać

Spoko i dodaj ale tego nie zrobię bo jestem uparty :ok:

Wumba napisał(a):Jeśli miałbym kupić coś na chwilę, bo takie pomysły w poprzednich postach padały, to jedynie do głowy przychodzi mi mazda rx 8. Obstawiam, że auto z silnikiem wankla tańsze już nie będzie

Nikt nie pisał o kupowaniu na chwilę tylko o próbowaniu bo nie masz doświadczenia.

Do tego jesteś na maxa uparty coś sobie ułożyłeś w głowie i droga okrężną wracasz do tego. Przy RX8 widzisz że już wankiel nie będzie tracił ale przy mb m113 już tego nie widzisz gdzie RX8 i tak często kupuje się w cenie liczonej za kilogram stali + kilka gratów do spieniężenia.

Co do RX8 jeździłem nim i max porażka. Zresztą z RX8 kojarzy mi się z historią mojego kolegi rano kupił a wieczorem sprzedał :D
szybki
Moderator - Tuning

06 Lis 2022, 10:44

Dobrze, w takim razie poszukajmy dla mnie wolnossacej v8 żebym mógł powiększyć listę aut jakimi jeździłem w swoim cv

Clk 500 odpada bo już jedno w209 mam
E39 v8 Manual 50 tys. - dla mnie auto nie jest warte tej ceny
S4 b6 - 25-35tys ale to znowu audi, szukamy czegoś innego

Co nam zostaje? Do głowy przychodzi mi lexus gs 430, jaguar s type, nic innego nie przychodzi mi do głowy, ogólnie Jaguary wydają się być warte rozważenia

Np [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Ale z ewentualną odsprzedażą może nie być łatwo

A może clk 55 amg w208?
Wumba
Aktywny

06 Lis 2022, 16:16

Wumba napisał(a): Do głowy przychodzi mi lexus gs 430,

to masz jeszcze volvo s80, podobny poziom szaleństwa
i w sumie pejton W12
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jazda na pamięć i kierowca jak na autopilocie
    Mówi się, że praktyka czyni mistrza. W przypadku codziennej jazdy tymi samymi drogami to powiedzenie nie zawsze się sprawdza. Jazda jak na autopilocie, dekoncentracja, zmniejszona świadomość, a nawet niedostrzeganie ...
    Kalkulator jednostek mocy
    Najdzęściej używaną jednostką w samochodach do określenia ich mocy jest "KM" jednak jak możemy się dowiedzieć czytając różne opracowania jest to pozaukładowa jednostka mocy (w układzie jednostek miar MKS), bardzo często ...

06 Lis 2022, 19:18

Wumba napisał(a):Do głowy przychodzi mi lexus gs 430, jaguar s type
tyle tylko że one nie mają nawet nutki szaleństwa A lex to już w ogóle bo nawet nie ma fanu z v8
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

06 Lis 2022, 19:24

I tym sposobem wracamy do punktu wyjścia, który mówi, że wolnossące v8 nie jest autem którego powinienem szukać :roll:
Wumba
Aktywny

06 Lis 2022, 19:34

Kao napisał(a):A lex to już w ogóle bo nawet nie ma fanu z v8

Kao to jest tzw.strzelanina wg ustawień na OtoMoto :mrgreen:
Wumba napisał(a):tym sposobem wracamy do punktu wyjścia, który mówi, że wolnossące v8 nie jest autem którego powinienem szukać

I tym sposobem dochodzimy do tego że nie masz pojęcia o czym piszesz, nie chcesz mieć tego pojęcia i nie masz kasy :ok:

A co ciekawe walisz hasła o v8 że nie dla Ciebie a podajesz że Ci odpowiadają albo kible przy których lex jest pełną wigoru rajdówką albo śmiecie w kategorii idź i nie wracają.

A wszystko okraszone budżetem z tyłka wziętym bo mówisz że masz kasę ale jej nie wydasz bo coś sobie wyceniasz :?
W sumie nie wiadomo co bo dopiero były pomysły b6 2,7 bit i to tanio złożonego :happy:

I jeszcze przekaże Ci pewna tajemnicę. Po to rozmawialiśmy o manuału w mb żeby zmienić jego charakter. Kao pisał o Lexusie a ja o nim nie wspominałem bo tu nie chodzi o złe V8 albo nudne (jak to piszę ręką mi się trzęsie) tylko o to że każde ma inny charakter. Lexus odcina Cię od drogi, swoje waży, ma swoje ustawienia zawiasu, układu kierowniczego itd. To samo tyczy się Jaga więc hasła pt. v8 jest nie dla mnie to puste slogany bo też jest lex isf v8 że skrzynką hydrauliczną ! szybką jak VW DSG OEM szperą i ustawieniami które by Cię z botków wysadziły. Więc to tyle z uogólniania v8.
szybki
Moderator - Tuning

06 Lis 2022, 19:46

Okej to wleci biturbo do b6 pa
Wumba
Aktywny

06 Lis 2022, 19:59

Wumba napisał(a):Okej to wleci biturbo do b6 pa

Dobre :D Za 50k będzie zacny projekt :happy:

Czekamy :D
szybki
Moderator - Tuning

06 Lis 2022, 22:46

A ja tak się zastanawiam po co w ogóle ładować silnik do modelu który go nie posiadał? Za to był w poprzedniej generacji jako S4 B5 albo w A6 C5?
W B6 było S4 z V8 344 konie
Trevor
Zaawansowany

Prawo jazdy: 09 10 2008
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: Volkswagen Golf 7 R
Silnik: 2,0 TSI
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2017