Cougar czy Astra Bertone, a może coś innego ?

04 Gru 2009, 20:26

Witam !
Po raz kolejny ktoś zakłada temat typu: Jakie sportowe auto. hmm tylko tym razem trochę inaczej.
Jestem zainteresowany kupnem samochodu sportowego do 20000 zł. Najbardziej myślę nad Cugarem i Astra II Berone. I moje pytanie brzmi czy to dobry wybór w tym przedziale kasy ? Jeżeli tak to z jakimi silnikami byście je kupili i dlaczego? Najbardziej interesują mnie opinie użytkowników tych samochodów, fakt że na google coś się znajdzie o nich ale zazwyczaj dane są sprzed kilku lat i jak to się mówi "każdy chwali to co ma" ale właśnie mi nie o to chodzi, chciałbym poznać opnie np. Spalanie i to rzetelne i prawdziwe a nie np. Cugar z silnikiem v6 pali podobno 9 litów hmm ciężko uwierzyć bo tyle to pali mój passat xD Tak więc proszę o opinie, jak się prowadzą, spalanie, usterki itp. i golnie jak to sie ma w praniu.
A może wy znacie jakieś inne fajne sportowe autko ?
Proszę o wasze opnie :)
Dziadzia
Nowicjusz

04 Gru 2009, 20:29

Ogolnie obydwa samochody sa bardzo ladne z wygladu, choc napewno cougar bedzie mocniejszy i zarazem bedzie pozeral wiecej benzyny.
Osobiscie powiem tyle ze jakbym mial wybierac jakies coupe to rozejrzalbym sie jeszcze za peugeotem 406 coupe, piekne samochody i stylistyka i tak samo silniki 2.2 by styknal

Albo jeszczcze bym troche dolozyl i kupil to cudo: [link do oferty na Allegro wygasł]

Idealny samochod jak dla mnie
foemka
Początkujący

Miejscowość: warszawa

04 Gru 2009, 20:41

Hmm powiem szczerze że nad peugeotem myślałem... ale no właśnie nie wiem...
A do do merca to... jakieś 25 trzeba wydać, a niestety tyle nie mam :( więc odpada.
Dziadzia
Nowicjusz

04 Gru 2009, 20:49

Moge powiedziec tylko ze w peugeocie jest bardzo wygodnie i ma najlepsza kierownice jaka widzialem, w sumie wiekszosc peugeotow ma te kierownice i jest bardzo fajna. Siedzialem w tym pegu ale nie jezdzilem wiec nie wiem, ale powiedzili mi ze 2,2 cisnie tyle ze moze byc glosno w srodku.
Astra mialem szanse jezdzic i powiem ze ma dosc miekkie zawieszenie i dobrze wchodzi w zakrety przy duzych predkosciach. Jakbym mial porownac to cougar jest masywniejszy a szczegolnie tyl ma ciezszy wiec moze sie zupelnie inaczej prowadzic choc to tylko domysly bo cougarem tez nie jezdzilem.
A i w astrze wbrew pozorom jes sporo miejsca
Ale jakbym mial do wyboru te samochody to jednak pegus najfaniej tu wyglada.
A co do merca to masz racje trzeba byloby dolozyc, aczkowliwek warto bo wrazenia z jazdy sa niezapomniane, i w srodku wszystko takie wyprofilowane.... cud miod
foemka
Początkujący

04 Gru 2009, 20:56

ahaa, a ciekawe jak spalanie w tych samochodach. A co do merca to masz racje świetnie się nim jeździ ! Wrażenia naprawdę niezłe, dziur prawie w ogóle nie czuć, przy prędkościach ok 130 nawet nie wiesz że tyle jedziesz i nie ważne żę droga tak dziurawa bo i tak tobą nie rzuca po całej drodze i możesz kierować jedną ręką i wnętrze dopracowane no ale mercedes to zawsze mercedes, jak na razie to nie na moją kieszeń :)
Dziadzia
Nowicjusz

04 Gru 2009, 21:00

Zapewne bedzie ktos jeszcze polecal fiata coupe, i ja tez moge ci powiedziec ze te samochody sa bardzo szybkie ale moze ci do gustu nie wpasc, ogolnie tez mniej miejsca w srodku.
Ja bym wybral peugeota z silnikiem 2.2 HDi i najlepiej Panifarina z bezowa skora w srodku, mysle ze za 19tys znajdziesz rocznik 99 moze nawet 2000
foemka
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Touareg I
    Touareg to duży SUV klasy średniej-wyższej, bezpośredni konkurent m.in. Mercedesa ML i Toyoty Land Cruiser. Konstruktorzy z Wolfsburga postawili na luksus i to, co teoretycznie w terenówce powinno być najważniejsze, ...
    NISSAN NV200 LONDON TAXI
    Nissan przedstawił śmiałą, przyszłościową wizję londyńskiej taksówki - model NV200 London Taxi - skierowaną do 300 tysięcy codziennych użytkowników tego środka transportu. NV200 London Taxi emituje zdecydowaniem ...

04 Gru 2009, 21:04

Peugeot odpada... nie leży mi, niestety.
A co do fiata to właśnie kumpel mi gadał o nim, są o wiele tańsze i niektóre wersje silnikowe idą ponad 230 km/h. Tyle że to już stary samochodzik niestety ;/ i nie wygląda za młodo.
Dziadzia
Nowicjusz

04 Gru 2009, 21:09

Ale staro tez nie wyglada, moge powiedziec tyle ze jak widze tego fiata na ulicy to zawsze sie obejrze za siebie. Niewazne ze stary wazne ze jary. Tak samo jak mercedes w124 coupe, staruch bo z 1990r a wyglada lepiej niz polowa samochodow ktore teraz produkuja.

Moze jeszcze bys znalazl z rocznika 2002-03 hyundaia coupe choc ciezko, i moze jeszcze cos ze starszego rocznika.... choc na mysl mi nic nie przychodzi, ale ostatnio widzialem bardzo fajny samochod o nazwie Honda 3.0 silnik ale za cholere nie wiem jaka (coupe) z takim swiatlem (dlugim paskiem) z tylu i takimi rogami, bardzo ladna z tylu i wygladala na mocna, ale nie wiem jaka napewno nie civic :P
foemka
Początkujący

04 Gru 2009, 21:40

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Wspaniały! W klubie piszą że jest w świetnym stanie, więc warto się zainteresować.
Auto kręci seryjnie 6,5 do 100km/h i bez problemowo wyciąga 250km/h a po ściągnięciu blokady poleci 260km/h. Auto ma nową turbinkę, więc będzie śmigać zdrowo.
Jedyne pytanie to: Dasz rade utrzymać?
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

04 Gru 2009, 21:48

toyota celica :cool:
MichałG

04 Gru 2009, 22:04

O kurde ten fiat to bestia... i nie jestem wstanie utrzymać takiego samochodu... juz ten cougar to dla mnie ogromne pytanie dlatego właśnie pisze na forum.
A jeśli mowa o Celice to w tej nowej budzie to trzeba tez niestety ok 25 tysięcy żeby coś kupić, a w starej hmm może warto się zastanowić, choć powiem że tak za bardzo to mi sie nie podoba. Co do Hiundaia to jakby był w tej budzie to jak najbardziej tak ! [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] noo ale patrząc na ceny z tego rocznika to nie dostane dobrego w moim przedziale kasy... a dołożyć nawet 1000 nie mogę bo niestety nie mam z czego :(
Miał ktoś - może nadal ma Cougara ? i może w dodatku na LPG ?
Dziadzia
Nowicjusz

05 Gru 2009, 16:08

foemka napisał(a): ale ostatnio widzialem bardzo fajny samochod o nazwie Honda 3.0 silnik ale za cholere nie wiem jaka (coupe) z takim swiatlem (dlugim paskiem) z tylu i takimi rogami, bardzo ladna z tylu i wygladala na mocna, ale nie wiem jaka napewno nie civic :P

Zapewne to było to [link do oferty na Allegro wygasł]

Fajne autko, bardzo oryginalne i mało spotykane na naszych drogach.
Diablos
Początkujący

Miejscowość: Jaroszowa

05 Gru 2009, 16:57

O TAK, wlasnie te, piekne auto nawet nie widzialem ze istnieje poki jej nie zobaczylem, rzeczywiscie prawie niespotykana, ja widzialem te accord z bezowa tapicerka i deska piekna byla, tyle ze pewnie tez pozera mnostwo paliwa
foemka
Początkujący

05 Gru 2009, 22:20

oo kurde rzeczywiście bardzo ładna ta honda, a w szczególności jej przód i te zadziorne światła :D
I powiem szczerze że chyba jej nigdy nie widziałem... hmm
A może o niej coś może ktoś powiedzieć? Tak jak mój przedmówca raczej duuużo pali bo jak ta co podałeś do niej link ma silnik 3.0 i 200 km :D ale za to jaka moc.
Dziadzia
Nowicjusz

05 Gru 2009, 22:27

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Widzialem dokladnie taka sama jak ta powyzej, tyle ze 3.0. Byla naprawde zajebista. Z silnikiem 2.0 i 146km moze bedzie mniej palic.
Ja powiem tyle ze na zywo naprawde robi wrazenie masywnego auta i dosc luksusowego jak na swoje sportowe zaciecie.
foemka
Początkujący