Problem z wyborem samochodu

04 Gru 2009, 17:41

Witam!
Kumpel mojej siostry sprowadza samochody i mówił że może mi załatwić praktycznie bez marży wliczając tylko paliwo i klepanie blachy) ale on sprowadza zawsze po stłuczce bo mówi że wtedy są dużo tańsze, chciałem auto z 2003 roku, obecnie jeżdżę oplem corsą b z 93r. i chciałbym zamienić go na coś lepszego i nowszego. Mam na myśli hatchback, diesel ewentualnie sedan, z abs, airbagami, elektryczne szyby lusterka i mogła by być klima, w którym jest trochę miejsca, aha na wszystko max 2500 Euro/duże wymagania ale w końcu czemu nie jak zdarza się okazja/, nie chodzi mi o samochód do lansu tylko ma być mało awaryjny i mało palić 5-6l/100. Jako że na samochodach się znam niewiele, a miałem mu podać jakieś modele wybrałem golfa IV z 2003 (choć wygląd szczerze taki sobie, ale co tam)lub passat, lub toyotę corolle. I jakież było moje zdziwienie gdy gość powiedział mi mi że z tymi bajerami może załatwić mi golfa IV oczywiście już z wyklepanym wgnieceniem itp (gotowy do jazdy). Osobiście gościa nie znam ale coś mi się wydaje że to auto za 10 patyków to będzie jakiś złom w skórze księżniczki, bo nigdzie nie widziałem np na mobile np nawet mocno rozbitego z tego roku za tą cenę. Moje pytanie więc takie czy faktycznie można takie autko w bdb stanie z małymi wgnieceniami, za taką cenę sprowadzić czy jest to raczej nie wykonalne i gościu robi mnie i siostrę w ch... chcąc wcisnąć mi wraka
kaniuk
Nowicjusz

Miejscowość: polska

04 Gru 2009, 17:50

Gość otwarcie mówi Tobie, że sprzedaje G zawinięte w kolorowy papierek (furki po dzwonach, a jakich, to już tego nie będziesz wiedział), a Ty się pytasz czy autko będzie w stanie bardzo dobrym. Cokolwiek zastanawiające podejście :)
Smerda_Jajeczny
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: \/\//\\/\//\

04 Gru 2009, 18:27

Golf IV z 2003r za 10tys na nasze to bedzie po jakims poteznym dzwonie jak nic.
Odpusc go sobie,juz wole cos takiego
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

04 Gru 2009, 21:50

Człowieku golfa 4 nie kupisz za 10 tyś nawet z 98 r w dobrym stanie a co tu mówić o 5 lat młodszym... Za takie auto trzeba dać ze 25 tyś i nawet jak by był mega złom zespawany z 3 i z milionem przebiegu to Ci go handlarz nie odda za dychę.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

05 Gru 2009, 14:23

też tak właśnie mnie to zastanowiło, że gościu kręci, a może gościu kurde sprzedaje kradzione i dlatego taka cena
kaniuk
Nowicjusz

05 Gru 2009, 15:11

I tu się z wami nie zgodzę za auta rozbite do remontu są bardzo tanie
Ja swoja alfe 156 2.4JTD z 2005r. po wypadku sprzedałem handlarzowi za 5000zł
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z daleka
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Classic Car Festival w Tokio - zabytkowe perły
    Zabytkowe samochody mają swój nieodparty urok, o czym już po raz kolejny mogli się przekonać goście tegorocznego Classic Car Festival zorganizowanego przez Toyota Automobile Museum. W imprezie wzięły udział najpiękniejsze ...
    [B] C3 I 1,4 / Punto II 1,2 / Colt V 1,3 / Ibiza II 1,4
    Podstawowe kryteria zestawienia: - hatchback segmentu B - silnik benzynowy o mocy ok. 80KM - manualna skrzynia biegów - modele z okolic 2002r. Wytypowane modele do zestawienia: - Citroen C3 I 1,4 - 75KM - Fiat Punto ...

05 Gru 2009, 15:30

szybki200 napisał(a):I tu się z wami nie zgodzę za auta rozbite do remontu są bardzo tanie
Ja swoja alfe 156 2.4JTD z 2005r. po wypadku sprzedałem handlarzowi za 5000zł

kaniuk napisał(a):Moje pytanie więc takie czy faktycznie można takie autko w bdb stanie z małymi wgnieceniami, za taką cenę sprowadzić

Ale tu chodzi o samochód gotowy do jazdy, nie o resztki z wypadku.
Smerda_Jajeczny
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: \/\//\\/\//\

05 Gru 2009, 16:33

No wlasnie ja Cie szybki200 caly czas kojarzylem z Alfa 156 bo pamietam ze miales a ostatnio tak patrze Alfa GTV ale mowisz ze wypadek miala :wink:
Barol
Awatar użytkownika

05 Gru 2009, 16:47

barol91 napisał(a):No wlasnie ja Cie szybki200 caly czas kojarzylem z Alfa 156 bo pamietam ze miales a ostatnio tak patrze Alfa GTV ale mowisz ze wypadek miala :wink:

Nawet jej nie remontowałem bo jakoś jazda czterośladem mnie nie kręci
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z daleka

06 Gru 2009, 13:59

szybki200 napisał(a):Nawet jej nie remontowałem bo jakoś jazda czterośladem mnie nie kręci

Ogarnij sie chlopie , co to jest czteroslad?

DWUŚLAD lub CZTEROKOŁOWIEC
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań

06 Gru 2009, 14:35

Często auta po konkretnym dzwonie to czteroślady :razz:
jacekn8
Nowicjusz

Miejscowość: Tarnów

06 Gru 2009, 14:41

:mrgreen:
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

06 Gru 2009, 14:47

illusion napisał(a):Ogarnij sie chlopie , co to jest czteroslad?

DWUŚLAD lub CZTEROKOŁOWIEC

Sam się ogarnij zanim zaczniesz na kogoś najeżdżać...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

06 Gru 2009, 16:01

no widzę więc że gościu sam nie wie co mówi oferując mi takie auto bo chyba podczas 100 km/h rozpadł by się na 4 kawałki a na pół to na pewno bo by spawy popuszczały, a złomu to ja za darmo nie chcę.

No ok. to poradźcie mi jakie mam wziąść autko(5 drzwi, nie duży przebieg) za tą cenę, wiem żę tematy podobne były ale są to autka sprzed 1998-97, a ja chciałbym coś w takiej sytuacji przynajmniej 2000-01 jak już nie 2003, bo w starszego nie chciałbym się pchać, bo samochodzik ma mi służyć dobrych kilka latek przynajmniej dlatego chcę w miarę nowego. Jeżeli chodzi o wymagania, to jak widzę to za 2500 max nie mogę wybrzydzać, aż tak wygórowane nie muszą być jak pisałem, chociaż część z nich (el.szyby, autoalarm, ze 2 airbagi przynajmniej i może być klima). Ale najważniejsze to żeby był bezpieczny,dużo nie palił, miał trochę miejsca i się nie psuł,zresztą w pierwszym poście napisałem co i jak.

Polećcie coś bo zbytnio się nie znam zaglądałem np na [link do oferty na Allegro wygasł]
co sądzicie o tym autku, a może coś innego???
kaniuk
Nowicjusz

06 Gru 2009, 16:54

Ta Brava z Twojego linku stoi na alledrogo juz hoho,ale jesli myslisz nad Brava to powiem Ci ze to db wybor gdyz autko ma nawet przestronne wnetrze,silniki JTD sa praktycznie bezawaryjne i tanie w eksploatacji,wiec jesli Ci sie Brava podoba to mysle ze masz problem z glowy,a jesli chodzi o silniki w benzynie to radzil bym omijac 1.4 gdyz okazal sie on niewypalem
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika