REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
wirus100 napisał(a):Dzięki, na autocentrum jakiś gościu napisał że jego max to 38l xD. Ponowię pytanie o koszty eksploatacji, jaka to jest półka cenowa np bmw e46, czy jest trochę taniej? Na co zwracać najbardziej uwagę przy zakupię?
wirus100 napisał(a):Właśnie chyba będę szukać volvo, chcąc czy nie będę szukać auta z automatyczną skrzynią biegów
Kao napisał(a):Szybki nie prowokuj.... Mam ciekawsze rzeczy do roboty niż sortowanie waszych przepychanek.
Invi napisał(a):Coraz ciekawiej![]()
Ale wracając do tematu i nie komentując za wiele wypocin ludzi, którzy technicznie wiedzą niewiele![]()
Nie wiem czy ktoś z forum nie kupił w ostatnim czasie takiego mercedesa z kilkoma rzeczami do zrobienia i jakoś zmieścił się w podobnej kasie - musiałbym dokładniej poszukać.
Hjundaj coupe Ci się nie podoba a podejrzewam, że znalezienie czegoś we w miarę dobrym stanie będzie stosunkowo łatwe a koszty utrzymania jedne z najniższych jeśli chodzi o "coupe". 406 również brałbym mocno pod uwagę, jeśli dziś kupisz 3.0 go nie zgruzujesz to raczej nie będzie miał już niższej wartości.
Moje propozycje gratów, nie "polecam", mówię co możesz kupić decydując się na mniejsze czy większe kompromisy, raczej luźne propozycje. Wstawiam randomowe linki
Alfa Romeo GT. Każdy, kto ma jakieś pojęcie o motoryzacji zawsze się za nią obejrzy. Piękna jest ale kilka wad posiada, jeśli będziesz zainteresowany to sobie doczytasz. Najważniejsze jest to, że pod maską będzie musiał być diesel (plus taki, że to CR i bardzo nie klekocze) - kupno benzyniaka 3.2 nie będzie możliwe ze względu na kasę a dwa mniejsze szału nie robią.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Mitsu Eclipse. Coś mniej popularnego i bardzo rzadko spotykanego na drodze. Wolnossące 2.4, 4G64, które było ładowane też do min galanta czy kia sorento więc części w miarę tanie i bez problemu z dostępnością, z blacharskimi zapewne gorzej. Osobiście jeździłem cabrio i przy moich 186/7cm miejsca było w opór.
Trzeci "poważny" typ, auto, które kiedyś chciałem mieć.
Volvo C70. Rocznik na pewno będzie starszy niż cała reszta ale kompromisyKawał auta, miejsca na pewno nie zabraknie. Mechanicznie spoko, blacharsko różnie bywa, trzeba dokładnie sprawdzać i ogarnąć od razu co trzeba. Zwykle automaty, świetne wyposażenie. No i najważniejsze, silniki.
Luźno rzucone modele: accord coupe - mało tego jest, zwykle auta ze stanów ale kiedy kupisz coś w dobrym stanie to nie stracisz. Zerknij sobie jeszcze na megane cabrio i astrę h cabrio. Obydwa z hardtopami. Szczególnie astra, jeśli znalazłbyś coś z silnikiem 1.8 lub 2.0T to fajna opcja. Oczywiście jeśli opla astrę cabrio w jakikolwiek sposób możemy podciągnąć pod coupe.