Kombi do 50 tyś. zł - diesel i najlepiej w automacie - rodzina 2+1

15 Sty 2020, 09:42

Witam
Potrzebuje kupić kombi do kwoty 50tys/55maks . Rodzina 2+1. Szukam diesla i najlepiej w automacie. Przebieg roczny ok 30tys km. I tu po etapie rozeznania zostało 3 kandydatów. Ford focus mk3 fl rocznik 2016-2017 na full wyposażeniu, 2.0 tdci i powershift. Laguna 3 gt line w automacie 2.0 dci 173km rocznik z końca produkcji najlepiej 2014-2015. Oraz peugeot 508 sw 2.0 hdi 180km. Rocznik 2015-2016. Najnowszym technologicznie i w najlepszym wyposażeniu będzie focus I chyba najlepszy w prowadzeniu? I przebieg powinien być najmniejszy ale kosztem przestrzeni. Peugeot 508 sw będzie chyba największy i tez dobrze wyposażony ale największy przebieg. A laguna będzie najstarsza ale da się znaleźć z mały przebiegiem i będzie najtańsza. I sam już sam nie wiem co wybrać? Jakieś rady
Gacek19
Obserwowany

15 Sty 2020, 13:05

Gacek19 napisał(a):Rodzina 2+1. Szukam diesla i najlepiej w automacie
Mając to na uwadze wystarczy Ci na pewno takie auto jak Focus jeżeli chodzi o ilość miejsca i osiągi. Szukaj wersji Titanium :) Na dłuższych dystansach również się sprawdzi. No i w podanym budżecie będzie najmłodszy z podanych przez Ciebie samochodów.

Do Focusa mógłbyś porównać Peugeota 308 T9 ale mając te dwa auta do wyboru ja bym wolał to pierwsze.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

15 Sty 2020, 13:42

Oglądałem tez 308 ale focus w wersji titanium albo st line najbardziej za mną przemawia. A jeszcze można go śmiało podciągnąć na 200 kuca
Gacek19
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Kiedy spada temperatura, spada też ciśnienie w kołach!
    Zbyt małe lub zbyt duże ciśnienie w oponach to dłuższa droga hamowania i gorsza przyczepność na zakrętach. Za niskie ciśnienie w oponach wpływa na przyspieszone zużycie opon. Ubytek o tylko 0,5 bara wydłuża drogę hamowania ...