Coupe/cabrio/hatchback z automatem do Max.25tys

12 Sty 2017, 20:15

Witam po raz kolejny. Dotychczas jeździłem audi a6 c5 1.8t tiptronic. Audi juz znalazło nowego właściciela, a my jako rodzinne auto kupiliśmy Opla insignie 2014r. Żona dotychczas jeździła toyota aygo, ale biorąc pod uwagę, że ze względu na prowadzona działalność codziennie robi sporo kilometrów - jeździ Insignia a mnie w spadku zostało Aygo :) generalnie to małe pudełko ma tylko jedna zaletę - totalnie nic sie nie psuje pomimo ze ma juz przejechane 200tys.
Ale do rzeczy. Na wiosnę chce zmienić samochód na cos w czym będę sie normalnie mieścił i co będzie normalnie jeździło.
Co do oczekiwań, to planuje przeznaczyć na ten cel maksymalnie 25tyś. Generalnie jestem zwolennikiem diesli, jednak biorąc pod uwagę ze tym samochodem będę jeździł do pracy i większość czasu po mieście benzyna ewentualnie lpg jest bardziej naturalnym wyborem.
Samochód musi obowiązkowo posiadać automatyczna skrzynie i minimum 100 koni, zeby dało sie nim normalnie przemieszczać. Spalanie pb do 10l w mieście jestem wstanie zaakceptować, jeżeli większe wtedy w grę wchodzi lpg. Pojemność raczej do 2 litrów.
Co do gabarytów to myśle ze coupe lub hatchback spokojnie wystarcza jednakże samochód musi posiadać 4 miejsca. Chce tez zeby samochód był w miarę świeży i nie wyglądał jak relikt z poprzedniego wieku. Ważne, zeby był w miarę tani w serwisie - to w końcu tylko drugi samochód w rodzinie - tutaj chyba aygo jest bezkonkurencyjne.
Co do moich typów to jest ich wiele. Intensywnie tez myśle nad samochodem typu coupe-cabrio - tutaj nie ma zbyt dużego wyboru, ale odkąd znajomy kupił mégane cc to sie zauroczyłem kabrioletami :)
No wiec w co najlepiej celować?
- mégane cc - jak tutaj z automatami o ogólnie z jakoscia?
Opel astra tt- tutaj cieżko znaleźć cos w automacie
- kia pro_ceed - bardzo mi sie podoba , ale automat chyba oldschoolowy 4biegowy?
Mógłbym wymienić więcej, ale chce wcześniej poznać wasze propozycje do których będę sie mógł odnieść..
Bergman
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-2008
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Audi a6 c5
Silnik: 1.8t
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1999

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nissan i Ministry of Sound zacieśniają współpracę
    Nissan i Ministry of Sound zaprezentują, po raz pierwszy w Polsce, najnowocześniejszy mobilny system audio na świecie. 2 egzemplarze Nissanów Juke Box zapewnią nagłośnienie podczas imprezy w warszawskim klubie "Basen ...
    Śmiertelne selfie - czy warto tak się narażać?
    Brak uwagi i rozkojarzenie podczas prowadzenia samochodu spowalniają czas reakcji i powodują niebezpieczne sytuacje na drodze. Korzystając z telefonu podczas jazdy znacząco zwiększamy ryzyko wypadku. Jeszcze do niedawna to ...