Wyposażony samochód do 15 tyś.

12 Sty 2017, 17:32

Witajcie forumowicze.
Chcę zakupić kolejny już samochód w mojej karierze, więc znów zwracam się do was z prośbą o pomoc w wyborze.

Czego szukam ??
Dobrze wyposażonego auta, nie chcę kupić golasa byle mieć tylko nowszy model. Elektryczne szyby, klimatyzacja to podstawa, fajnie jakby był tempomat
Rodzaj nadwozia bez różnicy
Diesel? Benzyna + LPG, bądź benzyna z możliwością założenia instalacji.
I najważniejsze nie chcę kupić muła. Już dość się najeździłem ekonomicznymi autkami które z ekonomią nie mają nic wspólnego a raczej z męką przy dłuższym użytkowaniu.
Roczny przebieg 15-20tyś często jakaś trasa.

Tak już od dłuższego czasu przeglądam ofert, fora i mam parę wytypowanych modeli:

- Seat Leon I - Silnik 1.9 - 150km - ładna stylistyka auta, wyposażenie i myślę, że zrywny silnik.
- Ford Focus II - Tylko jaki silnik? i chyba trochę ciężko znaleźć zadbany egzemplarz z dobrym wyposażeniem.
- Ford Mondeo MK3 - 2.0 i to jest jak na razie z Leonem mój faworyt.
- Skoda Octavia I - 1.8T - jak tutaj z LPG?
- Renault Laguna II po lifcie - 1.8T, 2.0T - dobrze wyposażone modele, czytałem że po lifcie i z tymi silnikami całkiem znośne auta
- Peugeot 406 2.0 HDI?
- Audi A3 1.8T - idealny silnik no i ten ocynk. Tylko no już bardziej wiekowe auto.
- VW Passat - oglądam chociaż sceptycznie do niego podchodzę.
Nie ukrywam podoba mi się BMW E39 jednak wiem że to nie ta liga jeżeli chodzi o koszta eksploatacji.

Druga kwestia myślałem by może kupić sobie starszy model bardziej doinwestowany typu Opel Omega FL czy coś innego.

Może wy macie jakieś propozycje, opinie na ten temat. Będę bardzo wdzięczny za każdą odpowiedź.
92artur
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 06 2010
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Carina E
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Hybrydowe 4x4 Lexusa - RX, NX, UX
    Japoński producent samochodów klasy premium, który wraz z wprowadzeniem w 1989 roku flagowego Lexusa LS podbił segment aut reprezentacyjnych limuzyn, w niespełna dekadę później de facto stworzył kategorię ...