Coupe/Cabrio około 200KM do 45tys.

05 Lut 2014, 22:57

Wiem, aczkolwiek będę zwlekał ten zakup auta, narazie nie jest mi potrzebne, aż tak, jeżdżę autem rodziców. Zobaczę jak będą zachowywały się ceny na rynku, mysle ze zawsze idzie cos tą cenę zbić, no i mysle ze za te 45k kupie te e92, bo chyba najbardziej trafia w moje gusta.
czaja1295
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 17 01 2014
Przebieg/rok: 11tys. km
Auto: BMW 3 E46 Touring
Silnik: M47 D20TÜ
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

05 Lut 2014, 23:05

Oby Ci sie udalo, najwazniejsze przed zakupem to sprawdzic autko pod kazdym katem i nie kupowac emocjonalnie. Dobry samochod naprawde ciezko kupic.
Udany zakup to gwarantowana RADOSC Z JAZDY ;)
fygfy
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: BMW E46
Silnik: 2.0ci 143KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 2004

06 Lut 2014, 00:46

Mustang: ogromny silnik V6 z lat 30'. Lubię klasykę, ale 50 KM z litra pojemności w aucie sportowym to jakaś kpina.
Brera: Absolutnie cudowna pod każdym względem i dużo lepsza od starych Alf jak 156 czy GTV, zawieszenie porządne, bardziej martwiłbym się o kolumnę kierowniczą: kiepska jakość wykonania tego podzespołu. Zerknij sobie do katalogu: alfa-romeo-brera-vt70762.htm
Infiniti: Nie wiem o nich za dużo, ale spodziewałbym się nieco "amerykańskiego" wnętrza, wysokiej solidności i problemów z kupnem części.
BMW 3er: Raczej wybrałbym coś bardziej oryginalnego, może zastanów się nad M3 poprzedniej generacji ? Bo według mnie trójka za mało się wyróżnia, jak już kupujesz coupe/cabrio to znajdź coś choć trochę szalonego.
CL500: O tak, bajka, o ile jesteś w stanie zapłacić 10 000 zł za wymianę samych amortyzatorów hydropneumatycznych ABC (nie w ASO i bez robocizny). Zobacz sobie: mercedes-cl-w215-vt70906.htm
Geniodekt
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 299
Przebieg/rok: 23tys. km
Auto: Impreza/Volvo S80
Silnik: 2.0 160/2.9 202
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2006

06 Lut 2014, 00:46

Mustang: ogromny silnik V6 z lat 30'. Lubię klasykę, ale 50 KM z litra pojemności w aucie sportowym to jakaś kpina.
Brera: Absolutnie cudowna pod każdym względem i dużo lepsza od starych Alf jak 156 czy GTV, zawieszenie porządne, bardziej martwiłbym się o kolumnę kierowniczą: kiepska jakość wykonania tego podzespołu. Zerknij sobie do katalogu: alfa-romeo-brera-vt70762.htm
Infiniti: Nie wiem o nich za dużo, ale spodziewałbym się nieco "amerykańskiego" wnętrza, wysokiej solidności i problemów z kupnem części.
BMW 3er: Raczej wybrałbym coś bardziej oryginalnego, może zastanów się nad M3 poprzedniej generacji ? Bo według mnie trójka za mało się wyróżnia, jak już kupujesz coupe/cabrio to znajdź coś choć trochę szalonego.
CL500: O tak, bajka, o ile jesteś w stanie zapłacić 10 000 zł za wymianę samych amortyzatorów hydropneumatycznych ABC (nie w ASO i bez robocizny). Zobacz sobie: mercedes-cl-w215-vt70906.htm
Geniodekt
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 299
Przebieg/rok: 23tys. km
Auto: Impreza/Volvo S80
Silnik: 2.0 160/2.9 202
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2006

06 Lut 2014, 01:03

Geniodekt napisał(a):Mustang: ogromny silnik V6 z lat 30'. Lubię klasykę, ale 50 KM z litra pojemności w aucie sportowym to jakaś kpina.

Łojtam :D nie przesadzałbym zwykły ponton, jak ktoś nie potrzebuje osiągów to w ostateczności mu wystarczy.
Co do infiniti to serwis może być delikatnie mówiąc upierdliwy czyli ASO klęska cenowa używek i zmaienników jak na lekarstwo.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

06 Lut 2014, 09:08

Z tego co się orientuję, infiniti G35 bazuje na nissanie Z350, więc dostęp nie byłby tak tragiczny.
Bardzo interesujące te Wasze propozycje, Mustang, CL500 który wcześniej był moim marzeniem jak usłyszałem ryk silnika, ale mankamentem są właśnie bardzo drogie części. M3 e46, pomysł też mega, ale ta beemka już po pierwsze sie zestarzała, a po drugie też swoje pali.. A jazda takim autem z LPG, to już wiocha nad wiochy.
W przypadku mustanga spalanie, zresztą mercedesa też, ale możnaby zamontować LPG, chociaż LPG dobrej jakości, też sporo kosztuje.
Dodam, że takim moim warunkiem koniecznym jest to, aby samochód zrobił 100km za 50 zł, w cyklu mieszanym. Nie zależnie czy to LPG czy benzyna czy diesel:).
czaja1295
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 17 01 2014
Przebieg/rok: 11tys. km
Auto: BMW 3 E46 Touring
Silnik: M47 D20TÜ
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2003
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Honda Civic - kompaktowy hatchback do miasta
    Podstawowa pięciodrzwiowa Honda Civic dostępna jest z dwoma silnikami benzynowymi VTEC Turbo: jednolitrową jednostką o mocy 129 KM i 1,5-litrowym silnikiem wytwarzającym 182 KM . W przypadku obu motorów auto można ...