Coupe do 10 tyś. (+/- 2 tyś.)

10 Lis 2013, 13:58

Może coś z tych?
[link do Otomoto wygasł]
[link do Otomoto wygasł]
[link do Otomoto wygasł]
[link do Otomoto wygasł] (tu Ci chyba mocy nie braknie :mrgreen: )
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

10 Lis 2013, 16:05

krikus napisał(a):Alfa 155 i 156 ? to szukasz sedana czy coupe?
Bo jeśli coupe to pewnie nikomu na myśl nie przeszła Honda Prelude albo Ford Cougar.
"Myślałem o coupe, jako że podobają mi się właściwie wszystkie, ale jeśli znajdziecie jakiegoś ciekawego sedana lub hatchbacka, to również nie pogardzę." ;)

Prelude... V podoba mi się z tyłu, IV z przodu... :P No i do tego chyba dość mało miejsca jak na tak długi samochód (w porównaniu do 406 Coupe). Nie wymagam przestrzeni jak w suvie, ale dobrze by było, gdyby z przodu jechało się bardzo wygodnie, a na tyle znalazło się miejsce dla dwóch niewysokich osób, ew. do innych celów... :P

Cougar - tu w sumie jestem otwarty na propozycje. Nie słyszałem dużo na temat tego samochodu, a podoba mi się na pewno bardziej od Pumy.

@kon146
To Mondeo całkiem ciekawe, ale to jeszcze nie to :P Cougar jak wyżej. Astra stanowczo nie :D
Supra... kurczę, no to to już klasa, auto budzi grozę :D Nie wiem tylko jak u niego z instalacją LPG no i właśnie miejscem z tyłu - zauważcie, że samochody, które biorę pod uwagę (może poza SC400, ale to szczególny przypadek) raczej mają trochę przestrzeni na tyle ;)
M4rtinez
Nowicjusz

Prawo jazdy: 09 09 2013
Auto: Mitsubishi Lancer
Silnik: 1.6 98KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

10 Lis 2013, 18:53

@M4rtinez - wiesz, prawdopodbnie nie długo będe miał na sprzedaż Peugeota 406 Coupe 2,0L, z 2002 r. w skórze czarnej, JBL-em, zmieniarką 6-CD najbogatsza wersja ogólnie.
muffin118
Obserwowany

Auto: Nie mam

10 Lis 2013, 21:24

M4rtinez napisał(a):Nie wiem tylko jak u niego z instalacją LPG

Gaz do wszystkiego można założyć, pytanie tylko za ile :P
Zawsze możesz zadzwonić do gazownika spytać się o wycenę :yes:
KonradMB
Aktywny

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Subaru
Silnik: H6

10 Lis 2013, 21:42

@muffin118
Dzięki za ofertę, ale interesuje mnie V6... :)

Nie no, Suprę na pierwszy samochód sobie odpuszczę ze względu na jej aż za drapieżny charakter ;d

Hej, a takie pytanie: jak jest z ubezpieczeniem (OC) takich samochodów? Jeśli w ogłoszeniu pisze, że samochód jest ubezpieczony (np. do kwietnia 2004), to znaczy, że do tego czasu nie muszę płacić za ubezpieczenie? Wyjaśnijcie, bo jestem zielony w tych sprawach, pierwszy raz ktoś w rodzinie kupuje używany samochód ;)
M4rtinez
Nowicjusz

10 Lis 2013, 21:46

Jeśli jesteś młodym kierowcą musisz dowiedzieć się czy do ubezpieczalni było zgłoszone że pojazdem poruszać się będzie młody kierowca.
Przepisy dotyczące przejęcia ubezpieczenia dość często ulegają zmianą, najlepiej jakbyś poszedł do CUKu tam wszystko Ci dokładnie wytłumaczą i zaproponują najlepsze dla Ciebie rozwiązanie. :ok:
KonradMB
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Moto Sport & Tuning Show 2015 / relacja
    Pierwsze Targi Pojazdów Sportowych i Tuningu – Moto Sport & Tuning Show odbyły się w miniony weekend w Warszawie. Było to jedyne takie wydarzenie w Warszawie, gdzie można było zobaczyć samochody sportowe ...

13 Lis 2013, 17:03

Ok, to się dowiem.

Wróćmy jeszcze do Alf 156 (po face lifcie). Dalej biorę ten samochód pod uwagę, nie mam jednak pojęcia, na które silniki zwracać uwagę. Ponoć niektóre z nich (a parę ich jest) są bardzo awaryjne, a inne bez zarzutu. Ktoś podpowie?

A co sądzicie o MG? Strasznie podobają mi się modele ZS i ZT :)
ZS: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
ZT: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Czy któryś z nich byłby warty uwagi?

Btw. przekonałem się też do Hyundaia Coupe, ale najnowszego. Znajdę w tej cenie coś ciekawego?

I jeszcze jedno: macie może jakąś zgrabną ripostę dla znajomego mojego ojca (niestety dobrego znajomego), który zawsze kupuje auta z salonu i uważa, że (jego słowa) "za w ogóle jeżdżący samochód to trzeba dać co najmniej 20 tyś."? :D
M4rtinez
Nowicjusz

13 Lis 2013, 23:15

Le bump. Może jeszcze ktoś się wypowie? :)
M4rtinez
Nowicjusz

13 Lis 2013, 23:45

Wszystkie twin sparki sa bardzo awaryjne. Jedynie diesle albo v6

Jesli interesuja Cię tez sedany tak jak ZS czy ZT to ja Ci polece Hyundaia XG ktorego sam miałem kiedys ( ja mialem wersje 3.0 w lpg )

[link do Tablica wygasł]

[link do Tablica wygasł]

[link do Tablica wygasł]

Ewentualnie Mazda Milenia

[link do Tablica wygasł] <---- to tak pogladowo wyslalem

Albo Cougar v6 ?
[link do Tablica wygasł]

[link do Tablica wygasł] <--- ten ma fajnie w bagazniku hehe

Albo cabrio [link do Tablica wygasł]

PS: Ale takie Lancie tanie sie juz zrobiły
( tak do 15 mozna juz "cos" tam znalezc )

[link do Tablica wygasł]

Mówią ,ze powinno się polecac samochody ktore samemu się ma i chwali ,ale mysle ,ze Audi 200 w turbo benzynie i Quattro raczej by Cię nie interesowało więc nawet nie pisze.
Jest: Audi 200 2.2T , Audi V8 4.2+LPG PRINS
jurek600
Początkujący

Prawo jazdy: 04 04 2000
Auto: Audi 200
Silnik: 2.2 Turbo 10v
Rok produkcji: 1989

14 Lis 2013, 15:50

Ten Hyundai XG całkiem ciekawy, no ale chyba części bardzo drogie... Mazda Milenia też interesująca. No ale oba samochody chyba zbyt sportowego zacięcia do nie mają... :)

Cougar... Co trochę na niego natrafiam i choć ja osobiście nic do niego nie mam, to nasłuchałem się trochę negatywnych opinii na temat jego wykonania, awaryjności i kiepskich, jak na taki silnik, osiągów... Ta druga oferta już zdecydowanie odpada, w bagażniku muszę mieć miejsce na wzmacniacz do gitary, basowozu nie potrzebuję ;)

To Audi całkiem ładne (chyba jedyne Audi prócz R8, które mi się spodobało), ale płócienny dach na zimę to chyba nie najlepsza opcja :unsure:

Lancia Thesis jak dla mnie obrzydliwa ;)

A może Galant? W tej cenie łatwo mogę znaleźć coś ciekawego, np.:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Co myślicie?
M4rtinez
Nowicjusz

14 Lis 2013, 18:16

Do Hyundaia XG czesci są tanie i duzo pasuje od SONATY. Np Tarcze na przod nowe zamienniki 119zł klocki na przod komplet 65zł. Sprzęgło nowe 349zł. Co do osiagow około 8.5s do setki w wersji 3.0 a w 3.5 troche lepiej wiec tragedi nie ma ,ale samochod płynie a nie jedzie. Bardzo wygodny. Cougarem jezdzilem chwile u znajomego wiec sie nie wypowiem.Audi to taka fajna zabawka na lato jako 2 auto w domu bo jako glowny samochod to faktycznie z takim dachem moze byc troche lipa.

Galanty osobiscie mi się podobają ,ale nie wiem czy są dobre i bez awaryjne bo ani ja nigdy nie mialem ani znajomi więc moze ktos sie wypowie na ten temat.
Jest: Audi 200 2.2T , Audi V8 4.2+LPG PRINS
jurek600
Początkujący

Prawo jazdy: 04 04 2000
Auto: Audi 200
Silnik: 2.2 Turbo 10v
Rok produkcji: 1989

14 Lis 2013, 18:28

Z ok. 12 tys. możesz kupić MG ZR z fajnym 160 konnym silnikiem albo ZS 2.5 :)
Alfe sobie odpuść, po co na siłę pakować się w kłopoty?
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995

14 Lis 2013, 19:03

No właśnie 156 odpuszczam, bo za V6 po lifcie musiałbym dać sporo więcej, a diesla nie chcę.

MG jak najbardziej biorę pod uwagę, ale nie ZR - nie podobają mi się hatchbacki ;) Za to gdybym znalazł jakieś ciekawe ZS lub ZT w sedanie, to czemu nie.
M4rtinez
Nowicjusz

14 Lis 2013, 20:01

Skup się raczej na ZS. Na ZT masz trochę skromny budżet a zakup ZS w tych pieniądzach jest jak najbardziej realny. ZS jest prostszy i tańszy w naprawach niż ZT.
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995

14 Lis 2013, 20:28

M4rtinez napisał(a):Mazda Milenia też interesująca.

Mazdę Millenię/Xedosa 9 z tym silnikiem odradzam ze względu na bardzo drogi w naprawie kompresor Lysholma. Auto z tym silnikiem jeździ fajnie, jest elastyczne, lecz większość na rynku ma zajechane kompresory.
KonradMB
Aktywny