Coupe do 10 tyś. (+/- 2 tyś.)

19 Lis 2013, 19:26

M4rtinez napisał(a):I jak tu podjąć decyzję...? Zwłaszcza, że rozsądek nie podpowiada nic (no może poza 4 drzwiami), bo nadal nie wiem, który z tych samochodów byłby najłatwiejszy w utrzymaniu

Ponawiam pytanie... :)
M4rtinez
Nowicjusz

Prawo jazdy: 09 09 2013
Auto: Mitsubishi Lancer
Silnik: 1.6 98KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

19 Lis 2013, 21:58

kirin88 napisał(a):Z dostępnością części blacharskich nie ma problemu więc krikus, jak masz pisać głupoty to lepiej nie pisz wcale

Oczywiście że jak do autoryzowanego serwisu się zwróci z zapytaniem o taką część to oni pod klienta kłaniają się przodem. Z tym że za to się konkretnie płaci. A my tu mówimy dostępności używanych części lub zamienników dla przeciętnego Kowalskiego.

M4rtinez z podanych przez Ciebie aut, trudno coś jednoznacznie doradzić, zaden z nich nie będzie za specjalnie tani w utrzymaniu. :no: To rzadko spotykane auta o dużej poj. silnika.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

19 Lis 2013, 22:07

Kup normalne auto z normalną dostepnością części a nie jakiś egzotyk.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2003

19 Lis 2013, 22:30

krikus napisał(a):M4rtinez z podanych przez Ciebie aut, trudno coś jednoznacznie doradzić, zaden z nich nie będzie za specjalnie tani w utrzymaniu. To rzadko spotykane auta o dużej poj. silnika.

No wiem, liczę się z tym. Inna sprawa, że jednak żyłowane to ono nie będzie a i w dalekie trasy się nie wybieram :)

TFSI napisał(a):Kup normalne auto z normalną dostepnością części a nie jakiś egzotyk.

Co masz na myśli mówiąc "normalne auto"? Bo właśnie w tym problem, że większość "normalnych aut" mi się po prostu nie podoba. Ostatnie czego chcę, to dołączyć do tłumu ludzi w astrach, civicach, BMW, audi itp. :P Oczywiście bez obrazy dla tych marek. Liczę się oczywiście z ewentualnymi tego konsekwencjami, dlatego pytam tylko o "relatywnie" niskie koszty utrzymania.
M4rtinez
Nowicjusz

19 Lis 2013, 23:21

I wlasnie zwykłe populasy typu Honda czy Opel beda najlepsze. Niewiem czy to auto tutaj było ale zapodam linkiem może akurat Cie zainteresuje.
[link do oferty na Allegro wygasł]
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2003

19 Lis 2013, 23:32

TFSI napisał(a):Kup normalne auto z normalną dostepnością części a nie jakiś egzotyk.

Naprawdę jak czytam takie głupoty raz drugi, piąty czy dziesiąty to aż ręce opadają :x

Mam z mg i roverami do czynienia bardzo czesto. Nie ma części, z którą był by problem czy to mechanika czy blachówa a bardzo często zamawiam części przygotowując samochody do sprzedaży. Jak chodzi o karoserie to na allegro nie brakuje używek za pół darmo, nowe części też nie są drogie. większość części blacharskich z mg pasuje do rovera i odwrotnie.

Najlepiej kupić golfa albo a3 w tedeiku bo to nie egzotyk a później na parkingu pod marketem szukać swojego ,,okazu" wtopionego w szary tłum populusów :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik 8GR-FXS
    Silnik 8GR-FXS jest kolejną jednostką, którą w napędzaniu kół wspomagają silniki elektryczne. Sam motor wytwarza 299 KM, ale łączna moc układów, w których jest stosowany wynosi już 359 KM. Z takiego ...

20 Lis 2013, 00:17

Pug 206 GTI? Nie, dzięki ;) Nie zależy mi na "małym popieprzaczu", tylko na samochodzie oryginalnym, na którym można zawiesić wzrok. Plus sportowy charakter.
MG ZS dalej biorę pod uwagę, chętnie obczaję, jeśli gdzieś niedaleko trafi się ciekawa oferta ;) I w sumie rozsądek coraz bardziej podpowiada samochód 4-drzwiowy, kiedy ma się zamiar nie tak rzadko wozić znajomych...
M4rtinez
Nowicjusz

27 Lis 2013, 14:29

To znowu ja, panowie :P Dalej nie mogę się zdecydować, chociaż coraz bardziej przekonuje mnie do siebie Volvo. Prawdopodobnie wybiorę po jednej ofercie każdego z tych samochodów w jednym mieście (zaskakująco dużo jest w Krk) i obczaję wszystkie po kolei... To powinno mi nieco rozjaśnić sytuację.

Oglądając z ciekawości bardziej "przyziemne" samochody natrafiłem też na Forda Mondeo... Ale ST200 :D
[link do oferty na Allegro wygasł]
Co sądzicie?
M4rtinez
Nowicjusz

27 Lis 2013, 15:11

Wklejalem Ci go wcześniej :mrgreen:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

27 Lis 2013, 15:47

A no rzeczywiście :D Ale wtedy nie zwróciłem na niego aż tak uwagi, jednak dobre zdjęcia w ogłoszeniu to bardzo ważna rzecz ;) W każdym razie także bardzo mi się podoba, jest godzien uwagi?
M4rtinez
Nowicjusz

27 Lis 2013, 20:51

Nie wszyscy zaczynają uczyć się jeździć dopiero na prawie jazdy i proszę wszystkich nie wrzucać do jednego worka.
yamaha299
Nowicjusz

Prawo jazdy: 12 10 2013
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: nie mam

28 Lis 2013, 15:28

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Pojawiła się na allegro Camry Coupe, u nas w tej wersji jest to rzadki samochód, lecz nie ma problemów z częściami. Jest to prawdziwa Toyota z czasów kiedy tworzyli je inżynierowie, a nie księgowi także jej awaryjność jej praktycznie zerowa. Do tego świetni silnik 1MZ-FE, który został wyróżniony w plebiscycie na najlepszy silnik Ward's.
KonradMB
Aktywny

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Subaru
Silnik: H6

28 Lis 2013, 18:12

HONDA CRX DEL SOL koniecznie po 1995 roku i wersja esi. Gazik znosi bardzo fajnie, pod warunkiem że zamontujesz lubryfikator, i szybkie wtryski. Świetnie się prowadzi, mało pali (8-9 w mieście, 6-7 w trasie GAZU!!!) Części tanie jak barszcz i świetnej jakości. Wcześniej pisałem że nie chcesz robić za taksówke, nawet nie będziesz mógł, bo to auto dwu osobowe, jest dla tylu osób zaprojektowane i tyle jest foteli. Naprawde polecam również jako pierwsze auto ;]
BulaxD
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 10 2011
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Honda Crx Del Sol ESi
Silnik: 1.6 V-tec 128km
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 1996

28 Lis 2013, 19:20

BulaxD napisał(a): pod warunkiem że zamontujesz lubryfikator

Lubryfikator to tylko chwyt marketingowy by naciągnąć klienta przy okazji zasyfiając kolektor.
KonradMB
Aktywny

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Subaru
Silnik: H6

10 Gru 2013, 13:26

DEL SOL jest dwumiejscowa? To dziękuję :D
W niedzielę jadę oglądać czarnego MG ZS 2.5 z 2003 roku za 10 900 (jest bardzo niedaleko mnie), zapowiada się ciekawie ;)
M4rtinez
Nowicjusz