Coupe do 10 tyś. (+/- 2 tyś.)

21 Sty 2014, 20:21

Dni mijają, a ja wciąż szukam... Wymieniony wyżej MG ZS okazał się podejrzany, sprzedawca zalatywał handlarzem i sam nie wiedział o samochodzie prawie nic. Gdy zapytałem np. o to, czy rozrząd był wymieniany odpowiedział "pewnie tak, bo Niemcy to takie rzeczy robią". Także odpuściłem ;)
Ostatnio patrzę głównie na Hondę Prelude, już jestem prawie zdecydowany... Szukam raczej wersji 2.0 V generacji. Czy możecie rzucić okiem na te?
[link do Tablica wygasł]
[link do Tablica wygasł]
[link do Tablica wygasł]
[link do Tablica wygasł]

Aha, i zastanawia mnie jeszcze jedno auto - Ford Probe II, wersja V6. Najdroższe sztuki widuję za 9 tyś, czemu tak tanio? Warto poszukać?
M4rtinez
Nowicjusz

Prawo jazdy: 09 09 2013
Auto: Mitsubishi Lancer
Silnik: 1.6 98KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

22 Sty 2014, 15:45

Haaalo, odezwie się ktoś?
M4rtinez
Nowicjusz

23 Sty 2014, 01:12

M4rtinez napisał(a):Haaalo, odezwie się ktoś?

Odzywam się :D
M4rtinez napisał(a):Dni mijają, a ja wciąż szukam... Wymieniony wyżej MG ZS okazał się podejrzany, sprzedawca zalatywał handlarzem i sam nie wiedział o samochodzie prawie nic. Gdy zapytałem np. o to, czy rozrząd był wymieniany odpowiedział "pewnie tak, bo Niemcy to takie rzeczy robią". Także odpuściłem

I co dalej, jak usłyszałbyś tak jest zmieniony rozrząd to uwierzyłbyś ...
Wszystko sam weryfikujesz i sprawdzasz a nie polegasz na obietnicach sprzedającego.

M4rtinez napisał(a):Ostatnio patrzę głównie na Hondę Prelude, już jestem prawie zdecydowany... Szukam raczej wersji 2.0 V generacji. Czy możecie rzucić okiem na te?

Hanki jak Hanki musisz je sprawdzić, jedź z mechanikiem nie napalaj się to może coś znajdziesz godnego uwagi.
Jak nie masz mechaniora to umów się w jakiejś stacji najlepiej ASO wydasz 300zł a będziesz więcej wiedział.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

23 Sty 2014, 01:18

Jeżdżę z kumplem mechanikiem, także spoko, na stację diagnostyczną też zawsze zaglądamy :) Z MG jeszcze sprawa była tego typu, że kumpel podejrzewał, że był bity, a właściciel za wszelką ceną próbował się wykręcić od sprawdzenia samochodu poza jego małym miastem - coś mi tu śmierdziało.

A możesz mi coś powiedzieć o tym Probie? Znajomi mi odradzają, ale oni mają jakieś dziwne uprzedzenia co do Fordów, tak zwane polskie "ford g...o wort" :P Dlatego wolę jeszcze zapytać na forum.
M4rtinez
Nowicjusz

23 Sty 2014, 01:25

M4rtinez napisał(a):A możesz mi coś powiedzieć o tym Probie? Znajomi mi odradzają, ale oni mają jakieś dziwne uprzedzenia co do Fordów, tak zwane polskie "ford g...o wort" :P Dlatego wolę jeszcze zapytać na forum.

Zależy który ford g...o wort :D
Największy problem Probe to chyba brak jajec, taki ponton na czterech kołach który kiepsko jedzie, kiepsko skręca i nie ma prawdziwego 16V które można kręcić aż czacha dymi :D
totalnie bezjajeczne auto. :cry:
szybki
Moderator - Tuning

23 Sty 2014, 01:37

szybki napisał(a):Zależy który ford g...o wort :D
Największy problem Probe to chyba brak jajec, taki ponton na czterech kołach który kiepsko jedzie, kiepsko skręca i nie ma prawdziwego 16V które można kręcić aż czacha dymi :D
totalnie bezjajeczne auto. :cry:

100% Prawdy :yes:. Uprzedziłeś mnie szybki bo miałem zamiar napisać dokładnie to samo :mrgreen:, słowo w słowo.

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Rok produkcji: 1993
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

23 Sty 2014, 23:02

Ford g...o wort? Ja powiem- Nie każda morda pasuje do Forda :mrgreen: Co do Probe to szkoda z tym zachodu, lepiej poszukać Cougara.
Koniu
Forumowicz VIP

Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

23 Sty 2014, 23:04

Akurat Cougar mi nie podchodzi :P
Cóż, więc będę skupiać się na Preludzie, chyba się nie zawiodę, nie? :D Tzn. jeśli dobrze trafię oczywiście.
M4rtinez
Nowicjusz

23 Sty 2014, 23:35

kon146 napisał(a): lepiej poszukać Cougara.

Ta sama kupa, bez jajec, podpierająca się lusterkami na zakrętach i do tego ociężała :D
szybki
Moderator - Tuning

24 Sty 2014, 14:59

Przejedz się to pogadamy :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

Miejscowość: obecnie Fulda