Coupe (lub coś sportowego) do 20-25 tys.

29 Kwi 2012, 19:02

Witam wszystkich :)

Stoję przed zakupem pierwszego, w pełni własnego samochodu. Ogólnie chciałbym się zamknąć w 20 tysiącach, aczkolwiek dodatkowe 5k mógłbym wysupłać (jednak wolałbym tego nie robić, ponieważ oznaczałoby to żywienie się samym ryżem z solą przez najbliższe dwa miesiące :).

Czego szukam? Myślę, że najbardziej bym się ucieszył z czegoś fajnie jeżdżącego i wyglądającego. (dotychczas tłukłem się przeróżnymi samochodami, które były nudne i brzydkie do bólu)
W każdym razie, gdy wrzuciłem na Alledrogo kombinację "Coupe+20k", dostałem ze trzy oferty BMW e46, które by mi nawet bardzo odpowiadały. Problemem jest jednak drugi wymóg: chciałbym by te samochody mi służyły do jeżdżenia a nie do stania w serwisach (!). Może to tylko plotki i miejskie legendy, ale boję się, że w tych samochodach w którymś momencie ich życia, drzewo było integralną częścią wnętrza... Ja wiem, ciężko się połapać po zdjęciach, tak czy owak na oględziny poszedłbym z kimś, kto się na tym zna. Zdaję sobie też sprawę, że niektóre części mogą po prostu się zużyć i nie będę płakać z powodu wymiany swiec, oleju czy paska. Nie zmienia to faktu: nie stać mnie zarówno pod względem czasowym jak i oczywiście pieniężnym na zabawę w samochód-skarbonkę.

A wypunktowując, żeby nie było wątpliwości
- W jak najlepszym stanie technicznym (wizualnym niby też... ale z dwojga złego...), niewymagające specjalnej uwagi technicznej.
- Coupe (lub np. hatchback, byle z założenia sportowo)
- Benzyna
- Skrzynia manualna
- Do 20 tysięcy zł (plus ewentualne 5 tysięcy, jeśli oferta byłaby wyjątkowo tego warta).
Detch
Obserwowany

Prawo jazdy: 04 09 2000

29 Kwi 2012, 19:31

Za 20+ możesz szukać e46 bez drzewa w srodku :wink: Ja polecam Toyote Celice lub swiezszego Hyundaia Coupe(fajne robi wrazenie na zywo) Nie sa to rakiety ale jest coupe :D
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

30 Kwi 2012, 15:32

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
MotoOn92
Początkujący

Prawo jazdy: 16 12 1992
Auto: BMW e38 4.4

30 Kwi 2012, 15:48

polecam ci z całego serca volvo c70 z silnikiem t-5 :twisted: :twisted: 240 koników , piekne coupe chyba najładniejsze z tego okresu :) znajdziesz w tej kwocie naprawde w idealnym stanie , tylko spalanie jest spore ale mozna w dobry gaz zainwestować
np to [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] zawsze jest bogato w srodku w tym aucie , jedna wada chyba najwieksza to to ze ma napęd na przód i z tą mocą nie gra za dobrze ze sobą :) pozdrawiam :)
kuraxan
Nowicjusz

Miejscowość: elbląg

03 Maj 2012, 13:18

A może honda civic? Za 25 tys na pewno wyrwiesz type r . Ale w 20 jakąś zwykła wersję :)
To autko jest bardzo popularne i raczej bezawaryjne. W końcu japońskie :)

otomoto.pl/oferta/C24064149?fromweb

No i jeszcze hyundai coupe i jak by ci nie zależało na mocy to możesz poszukać starszego i30 :)
sro12345
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Skoda Superb II Kombi 1.8 TSI