Coupe/Sportowe do 10-15 tys.

19 Cze 2014, 22:36

Witam! Jako że jestem nowy przede wszystkim chciałem się przywitać, cześć wam:)

Tak więc przymierzam się do zakupu pierwszego samochodu i jestem szczególnie zainteresowany 3 drzwiowymi coupe. Jeśli chodzi o fundusze to właśnie ok. 10-15 tys. mógłbym przeznaczyć na to. Mieszkam w Warszawie więc oferty z Mazowieckiego mnie interesują, chociaż gdyby było coś wartego uwagi to mógłbym się po autko wybrać kawałek dalej. Auto będzie użytkowane głównie po mieście chociaż w grę wchodza również pozamiastowe wypady (wyjazd w weekend czy w wakacje przykladowo).

Teraz co do własnych potrzeb - powtórze się. Bardzo podobają mi się auta coupe. Samochody które zrobiły na mnie największe wrażenie (wizualnie) to Astra III, Ford Probe II, Honda Prelude też daje radę, nawet bardzo;)

Co dalej. Szczególnie zależy mi na frajdzie z jazdy. Chciałbym mieć dużą zabawę prowadząc ten samochód i również szlifować swoje umiejętności kierowcy. Powiem wam, że ostatnio prowadziłem auto bez wspomagania kierownicy i bardzo fajnie mi się nim jechało:D Chciałbym się też nim móc pobawić (oczywiście nie w mieście) tj, po prostu trochę poszaleć nim. Czyli żeby pod maską też coś miał. Z drugiej strony nie chciałbym wydawać kroci na paliwo i usterki. No i tak jak pisałem wcześniej, żeby fajnie wyglądał.

Aha. BMW chyba odpadają, szczerze mówiąc niezbyt mi się podobają, No, chyba że mnie do czegoś przekonacie;)

Poradzicie coś?
Pozdro.
adamek1
Nowicjusz

Auto: Nie mam

19 Cze 2014, 22:39

Witam :) Co kolega powie na mitsubishi eclipse 2g ? :mrgreen: :D
adrianbokser
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Śląsk
Auto: E32
Silnik: m60b30
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994

19 Cze 2014, 22:55

Akurat 3g obadałem i fajne! bardzo.

ciekawe jak z jazdą;)
adamek1
Nowicjusz

19 Cze 2014, 22:58

proponuje peugeot 406 coupe, taki jaki sam chce aktualnie zakupic :piwo:
koksu69
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 02 2010
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Peugeot 406
Silnik: 2000
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

19 Cze 2014, 23:03

Co do peugotów to troche się obawiam czy nie będzie wymagał częstych wizyt u mechanika :<
adamek1
Nowicjusz

19 Cze 2014, 23:11

Faktycznie fajne :D
Zdziwiło mnie spalanie luknij ::) [link do autocentrum.pl wygasł]
adrianbokser
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Śląsk
Auto: E32
Silnik: m60b30
Rok produkcji: 1994
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Historia luksusowego modelu Reinastella od Renault
    Sprzedawana od 1929 do 1934 roku Reinastella jest pierwszym modelem z serii "stella". Model ten nazywany był królową luksusu i prestiżu, ale zabłysnął również innowacjami. Niestety ze względu na światowy kryzys ...
    Cztery generacje Renault Clio - historia
    Cztery generacje Renault Clio sprzedały się w łącznej liczbie 13 milionów sztuk. Renault Clio to samochód bijący wszelkie rekordy: najlepiej sprzedający się francuski samochód wszech czasów, pierwszy ...

19 Cze 2014, 23:12

BMW E36 328i coupe zdecydowanie najlepiej się wstrzeli w Twoje oczekiwania, no ale jak nie chcesz to możesz sobie kupić jakiegoś Opla Astrę i udawać, że masz zajawkowy wóz. :?
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

19 Cze 2014, 23:23

Uważam że ta astra III jest zajawkowym wozem tylko mnie na nią nie stać^^
adamek1
Nowicjusz

19 Cze 2014, 23:34

A ja uważam, że to zwykły nudny opel przednionapędowy, który nie da Ci tego czego oczekujesz. Podobnie jak pozostałe propozycje, chociaż na pewno są ciekawsze od Opla. :)
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

19 Cze 2014, 23:35

jesli patrzysz tylko na wyglad no to moze i jest zajawkowy.. kwestia gustu :) chcesz poszalec, bierz jakies bmw z napedem na tyl, a jak nie to kupuj typowego populusa, ktorego spotkasz na kazdej ulicy, ktorym poszalejesz.. na recznym w zimie.
dominik89
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 4
Miejscowość: Liverpool
Auto: bmw
Rok produkcji: 2009

20 Cze 2014, 00:08

406 coupe nie nalezy do wadliwych modeli - wrecz odwrotnie, wyglad tez ciekawy, oczywiscie trzeba kupic za te min 10-12k
koksu69
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 02 2010
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Peugeot 406
Silnik: 2000
Rok produkcji: 2000

20 Cze 2014, 07:25

Podzielam zdanie kolegów dominik89 i jiGsaw :ok:

BMW 328i to prawdziwy sportowy wóz, którym można wyskoczyć na Tor (jakby jakieś w PL były :angry: )
W BMW masz bardzo dobre osiągi, genialne prowadzenie, WŁAŚCIWY NAPĘD.

Opel Astra coupe jest moim zdaniem autem dla bogatych dziewczynek i chłopczyków :naughty:
KUPIĘ KAŻDE AUTO.
PomocDrogowa
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 14
Miejscowość: Kraków
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW 728i
Silnik: M30B28 184KM
Rok produkcji: 1984

20 Cze 2014, 08:33

Sportowe to jest M3, no ale 328i też można fajnie polatać, dobra baza. :naughty:
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

20 Cze 2014, 08:35

No w takich pieniądzach wybór jest niewielki. Właściwie nie wiem co jeszcze łatwo dostępnego na rynku wtórnym, oprócz BMW, w okolicach 10 tysięcy oferuje RWD w połączeniu z fajnymi silnikami i przyzwoitym układem kierowniczym.
Ale jako bulwarówka, żeby po mieście sobie pocinać, to taki Eclipse powinien dać radę. Widziałem ostatnio zadbanego Eclipsa III, czarnego, wypucowanego jak psie klejnoty i przyciągał mocno uwagę. Jeśli o to Ci chodzi autorze :wink: No i powolny wcale nie jest.
Tak samo dobrze utrzymany Pug 406 coupe fajnie się prezentuje z zewnątrz.
Właściwie każdy samochód z niezniszczonym i nawoskowanym lakierem przyciągnie uwagę. Ot choćby ostatnio widziałem Audi 80, które wyglądało jakby dopiero wyjechało z salonu.
Oktan
Początkujący

Przebieg/rok: 8tys. km
Auto: Laguna '96 -> Peugeot 407
Silnik: 2.2 160KM
Rok produkcji: 2005

20 Cze 2014, 09:01

Jeśli dobrze poszukasz to za 15k mozesz znaleźć Lexusa IS :naughty: może nie jest to coupe ale ma tył napęd, jeździ i wygląda fajnie (wg mnie) i nie psuje się
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004