21 Cze 2014, 21:55
W Avensisie słyszałem też o awaryjnych silnikach, poza tym stylistycznie nie podoba mi się sedan Toyoty podobnie jak Sonata.
Co powiecie na temat Saaba 9.3? Mówi się, że części niektóre od Vectry C, więc nie tak drogo, ale wiele części jednak sporo kosztuje. Poza tym nie ma ich wiele na polskich drogach.
Co do Alfy 159 - czy silniki benzynowe naprawdę są aż tak zamulone jak piszą w różnego rodzaju pismach motoryzacyjnych?
Honda - podobno samochód wręcz niezawodny, natomiast w tej samej cenie co Alfa czy Saab kupię samochód o rok, dwa lata starszy.
Wygląd - Alfa, Saab, Honda. Siedziałem w Alfie i Hondzie - włoszka jest ładniejsza w środku, za to w Hondzie więcej miejsca.
Gdyby w Alfie silniki benzynowe nie zbierały tak negatywnych opinii to bym się nie zastanawiał, bo jednak wolałbym benzynę, tym bardziej, że jednak większość kilometrów robię w mieście - i nie ma ich wiele. Jednak Honda kusi niezawodnością i tym, że silniki benzynowe są dobrze oceniane. Saab jest tu pośrodku.
Kiedyś myślałem też o mniejszym, nowszym samochodzie - Chevrolet Cruze. Macie z tym jakieś doświadczenie?
Ewentualnie myślałem jeszcze o Maździe 6 I po lifcie, czyli 2006-08. Bardzo podoba mi się kokpit, a szczególnie zegary no i ksenony. Wtedy możnaby pomyśleć o takiej ekstrawagancji np. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Trudny wybór, co byście wybrali?