Coupe, sportowe [43.000zł]

10 Lip 2016, 14:02

Witam serdecznie :wink: ,

tak jak w temacie forum, szukam samochodu w budżecie 40.000 - 43.000 zł max. Wertuję cały internet od miesiąca i dalej nie mogę znaleźć tego złotego Graala.

Wymagania:
- wyjatkowy wygląd, mało spotykany, wyróżniający się na ulicy i kradnący spojrzenia ;) ,
- napęd 4x4 lub tył,
- moc oscylująca w granicach 300 koni/czas do 100km/h 6s i mniej,
- nie starsze niż 2003r. ,
- nadwozie coupe lecz jeżeli dany model będzie baardzo dobry i pasujacy do moich wymagań, będzie podchodził również sedan.

Jedynym moim wyborem jak narazie jest kultowy Nissan 350z, boli mnie jednak wygląd jego przodu i plastik w środku, lecz plastik jest do zniesienia, taki urok sportowców, cóż zrobić. Najbardziej boli mnie to, że jest dwuosobowy, co może w przyszłości okazać się niepraktyczne, póki co przymykam na to oko. Myślałem jeszcze o Brerze, lecz jej silnik i brzmienie mnie odstrasza, jakoś nie widzę opla w sferze moich marzeń. Czaruje mnie wygląd deski rozdzielczej w brerze, coś pięknego, sam wygląd również jest przepiękny, tylko ten badziewny silnik... No cóż, może wy macie jeszcze jakieś typy ;)

Pozdrawiam.
Sequences
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 06 2012
Auto: Alfa Romeo 156 2.5 v6
Paliwo: Benzyna

10 Lip 2016, 14:37

Zamiast Nissana może być Infiniti G:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Lexus SC/IS tutaj masz tył albo 4x4

Tutaj ciut starsze
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

10 Lip 2016, 15:18

Infinti G kompletnie mi się nie podoba z zewnątrz. W środku lepszy od nissana, mechanicznie to samo. Jednak ten wygląd mnie odrzuca.

Lexus SC to było najgorsze auto wg top gear z tego co pamiętam, też wygląda co najmniej średnio.

IS to banalny wybór, okropne wnętrze, taki bezduszny jest imho.

Dzięki za propozycję ;) Jednak to nie to.
Sequences
Nowicjusz

10 Lip 2016, 15:33

clk 500 :yes:
:naughty:
959
Aktywny

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: E320 CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Automatyczna

10 Lip 2016, 15:54

Wszelakie merce odpadają, AMG też :)

Myślałem nad mustangiem ale to chyba za mały budżet na porządny egzemplarz z mocnym silnikiem. A szkoda :(
Sequences
Nowicjusz

10 Lip 2016, 15:57

Sequences napisał(a):Lexus SC to było najgorsze auto wg top gear z tego co pamiętam, też wygląda co najmniej średnio.

W związku z tym że ostatnio przejechałem się sc-kiem to muszę stanąć w jego obronie... :D zresztą było na tyle dobrze że gdybym dogadał cenę to już pewnie miałbym go... :D

Ogólnie komfortem robi miazgę z 350z pomimo że ma otwierany dach... a co do Top Gear to sprawdź w/g nich w jakich warunkach nie sprawdził a potem spróbuj zrobić to samo to zrozumiesz hasło "telewizja kłamie" :D

No i wspominałeś coś o aspektach przyspieszeń to 350z nie jest w tej kwestii mistrzem... szybciej wygląda niż jedzie :D

Ale 350z jest fajnym autem jeżeli oczekujesz względnie dobrego prowadzenia o sportowym charakterze, ma fajny hebel i jest bezawaryjny...
A do tego można bez strachu o technikę polatać bokami.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

10 Lip 2016, 16:10

Rozumiem Cię, lecz SC kompletnie mi nie siada, nie jest w moim guście, wydaje mi się że jest taki nijaki, bezpłciowy, nie wiem jak jest na prawdę, bo nigdy go na oczy nie widziałem... Nie mój gust.

Co do 350z to fakt, mistrzem nie jest, jak dla mnie to trochę absurdalne aby sportowe dwuosobowe auto ważyło 1600kg. Nie jeden sporo wiekszy sedan jest o 200kg lżejszy, wydaje mi się że serce samo w sobie jest za ciężkie. Dlatego szukam czegoś ciekawszego, równie wyjątkowego co powodowało by zainteresowanie na ulicy. Wydaje mi się że BMki też odpadną, są oklepane. E92 podoba mi się z wyglądu ale nic poza tym nieoferuje.

Myślałem nad przeróbką zetki - dodanie jej dwóch mikroskopijnych siedzeń kosztem bagażnika. Na google grafika widzę że były już takie pomysły, i to w 100% wykonalne, tylko jakoś mi sie nie widzi latanie po urzędach i legalizowanie wszystkiego, więc odpuszczam taką przeróbkę. Tylko no właśnie... Czy zetka jest najlepszym wyborem? Raczej wątpię, choć będzie na pewno porównywana z innymi propozycjami :)

Na komforcie aż tak mi nie zależy, choć miłoby było gdyby jakiś tam poziom komfortu był zachowany ;)
Sequences
Nowicjusz

10 Lip 2016, 16:23

Sequences napisał(a):Nie mój gust.

I to jest problem tego auta :D

Co do reszty słuszne przemyślenia ale pomimo wymienionych wad skłaniałbym się ku Zetce... oczywiście wersji EU żeby miała LSD/brembo no i obowiązkowy manual :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

10 Lip 2016, 16:34

Manual i wersja EU to absolutny mus, nie chcę padła z USA po niewiadomo jakich przejsciach i "niekompletnym" wyposażeniem :D

Jest również ogromny problem w znalezieniu zdrowej ładnej zetki, mieszkam w Czechach, jest tutaj tylko parę ogłoszeń odnośnie zetki, w większości te auta jak dla mnie były kombinowane/zaniedbane. Ogólnie ciężko kupić dobra zetkę, zresztą jak każde sportowe auto - dlatego też szukam alternatywy, w razie niepowodzenia w poszukiwaniach zdatnego do użytku egzemplarza ;)
Sequences
Nowicjusz

10 Lip 2016, 16:37

To ja trochę polecę w bok.
Może nie ma 300 kuni ale lekki i wartki :D Spadek wartości jest mu obcy już.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

10 Lip 2016, 16:39

No to pozostaje zetka. Nie moge sobie tylko wyobrazic w jaki sposob ludzie montuja tam siedzenia :D Generalnie za fotelami masz tube bose(nie wiem czy w kazdym, ten ktorym jezdzilem mial fabryczna) i od razu zaczyna sie rozporka bagaznika...naprawde nie wiem co tam trzeba odstawic za rzezbe. Ogolnie w seryjnym nie ma szans na przewiezienie w tym samochodzie wiecej niz 2 osob.
Samo auto bardzo polecam, niestety w trasie jest troche upierdliwe.
:naughty:
959
Aktywny

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: E320 CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Automatyczna

10 Lip 2016, 16:52

Wiedziałem ze jak padnie słowo "350z" to padnie i s2000. Uderz w stół, nożyce same sie odezwą :D

s2000 to super autko, lecz za małe dla mnie, totalnie za małe. Gdyby tak powstała wersja coupe, to ło panie... :D Jak nie nawidzę Hondy, tak jej silnik uwielbiam. Niestety s2000 również odpada ;)
Sequences
Nowicjusz

10 Lip 2016, 16:55

A co z Lancerem EVO i Subaru Imprezą?
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

10 Lip 2016, 17:08

Impreza zbytnio mi sie nie podoba, w obu autach środek jak w Uno, generalnie nie są to modele dla mnie, niestety ale nowy nabytek musi cieszyć oko, Evo cieszy jedynie z zewnątrz ;) Mechaniczne majstersztyki, bardziej rajdowki aniżeli bolidy na tor. Nie mój typ :)
Sequences
Nowicjusz

10 Lip 2016, 17:22

Można się pobawić jeszcze w swapa,mam na myśli kupno RX-8 za "grosze" i wstawić jakiś fajny silnik.
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam