06 Lis 2009, 14:10
Witam!
Nie mogę nic powiedzieć o Espace , jednak mogę się wypowiedzieć na temat Voyagera , którym śmigam od dobrych kilku lat (model 96-00). Jest to auto idealne na długie trasy i bardzo wygodne.Całkowicie nie mogę się zgodzić z opinia że jest to samochód awaryjny.Mój ma przejechane 260 tys. i jak na razie nie było poważniejszej awarii.Podzespoły są trwałe wiec podejrzewam że jeszcze nim trochę pojeżdżę chociaż jest nie najmłodszy.Co do wad to to myślę że jakość niektórych plastików we wnętrzu mogłaby być lepsza , ale ogólnie fajny samochodzik.Opinia o awaryjności wynika pewnie z tego faktu , że większość egzemplarzy ściąganych ze stanów była po przejściach , a złą sławę przyniósł silnik włoski diesla VM w którym rozlatywał się rozrząd . Polecam silniki benzynowe-dobrze znoszą gaz i są nie do zdarcia.Polecam voyagera pod warunkiem że nie jest to egzemplarz przejściach.
Poza tym jak można się wypowiadać na temat jak się nie miało do czynienia z danym modelem tylko się słyszało że ponoć są awaryjne.Równie dobrze mogę powiedzieć że renault jest bardzo awaryjne bo widziałem nie raz jak stał na awaryjnych lub jechał na lawecie.
Pozdrawiam
Dominik