Crysler Grand Voyager czy Renault Grand Espace - który?

05 Sty 2008, 17:36

Jakie auto wybrać do przewozu osób na dalszych trasach .Pełna obsada + bagaż . Biorę pod uwagę rocznik od 1999 do 2002.Proszę o sugestie na temat awaryjności oraz komfortu tych Grandów :?
crosmen
Nowicjusz

Miejscowość: Kujawy

05 Sty 2008, 18:47

Hmm. Mnie osobiście podoba sie bardziej Renault. Chryslery zwłaszcza starsze wersje miały dużo usterek, świadczą o tym liczba sprzedawanych aut.
Espace także miewa problemy, ale głównie z elektronika w nowszych modelach z początków produkcji.
Krzysiek_85
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin

05 Sty 2008, 22:46

Mi się zdaje że Espace będzie mniej awaryjne (chyba że bedzie miało diesla) od Voyagera. Pozatym Renault jest bardziej komfortowe chociaż temu drugiemu też nie można tego odmówić.
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Augustów

06 Sty 2008, 18:41

Espace jest dobre miałem okazje zasiasć za kółkiem tego autka jak dla mnie chrysler jest awaryjny stwierdzam to bo mój sąsiad ma i co chwila cos naprawia :?
mati222
Początkujący

07 Sty 2008, 22:47

A może lepszy wybór to VW T4 Calavelle , lub Multiwan ?
crosmen
Nowicjusz

08 Sty 2008, 17:58

crosmen napisał(a):A może lepszy wybór to VW T4 Calavelle , lub Multiwan ?

Napewno o wiele lepszy jeszcze do tego silniczek 2.5 TDI ijest super. Bardzo niezawodny samochodzik.
Multivan jest bardziej luksusowy Caravelle jest bardziej nastawiona na przewóz osób.
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...

08 Sty 2008, 19:37

Ja polecam Grand Voyager.Sam mam takiego rocznik 97 Full Opcja
fajne autko.A espace szczególnie z motorem 1,9 cdi to nieporozumienie
maverick
Nowicjusz

08 Sty 2008, 19:57

maverick napisał(a):Ja polecam Grand Voyager.Sam mam takiego rocznik 97 Full Opcja
fajne autko.A espace szczególnie z motorem 1,9 cdi to nieporozumienie

Nie CDI tylko DCI!!!
A pozatym Espace jest mniej awaryjne od Voyagera.
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

08 Sty 2008, 20:02

jaki silnik cdi co to jest ???? :?
mati222
Początkujący

08 Sty 2008, 20:42

racja to silnik dci "czeski bład". a jezeli chodzi o espace to moja opinia to sa za bardzo futurystyczne.(wewnatrz) a motor 1,9 za śłaby znam z autopsji
maverick
Nowicjusz

09 Sty 2008, 17:50

Ja polecam Grand Voyager.
Lepiej wykończony i wogóle.
Troche więcej pali ale czy to ważne :D :D
Pozdrawiam,
norpaw
norpaw
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: k/Poznań

09 Sty 2008, 20:05

Bardzo dziękuję za podpowiedzi.Espace i Voyager cenowo zbliżone , ale Multiwan to ho ho !
crosmen
Nowicjusz

04 Maj 2008, 08:35

Voyager nic innego super autko
kkd223
Nowicjusz

26 Paź 2009, 19:30

ja jestem posiadaczem renaulta espace 2,2 dt 1999r granda i jest to samochód bez awaryjny konfortowy i oszczędny a o voyagerach słyszałem że są bardzo awaryjne.
Moje zdanie to Espace III.
Henryk53
Nowicjusz

Miejscowość: Częstochowa

06 Lis 2009, 14:10

Witam!
Nie mogę nic powiedzieć o Espace , jednak mogę się wypowiedzieć na temat Voyagera , którym śmigam od dobrych kilku lat (model 96-00). Jest to auto idealne na długie trasy i bardzo wygodne.Całkowicie nie mogę się zgodzić z opinia że jest to samochód awaryjny.Mój ma przejechane 260 tys. i jak na razie nie było poważniejszej awarii.Podzespoły są trwałe wiec podejrzewam że jeszcze nim trochę pojeżdżę chociaż jest nie najmłodszy.Co do wad to to myślę że jakość niektórych plastików we wnętrzu mogłaby być lepsza , ale ogólnie fajny samochodzik.Opinia o awaryjności wynika pewnie z tego faktu , że większość egzemplarzy ściąganych ze stanów była po przejściach , a złą sławę przyniósł silnik włoski diesla VM w którym rozlatywał się rozrząd . Polecam silniki benzynowe-dobrze znoszą gaz i są nie do zdarcia.Polecam voyagera pod warunkiem że nie jest to egzemplarz przejściach.

Poza tym jak można się wypowiadać na temat jak się nie miało do czynienia z danym modelem tylko się słyszało że ponoć są awaryjne.Równie dobrze mogę powiedzieć że renault jest bardzo awaryjne bo widziałem nie raz jak stał na awaryjnych lub jechał na lawecie.

Pozdrawiam

Dominik
Domin80
Nowicjusz

Miejscowość: Katowice