Freelander2 czy cherokee pomozcie

18 Kwi 2010, 08:27

Hej... Jestem nowy na forum i chciałbym poprosić was o rady i pomoc w wyborze auta... Przeprowadzilem się poza miasto i muszę zmienić samochód...chciałbym taki który sprawdzilby się w umiarkowanym terenie...myślałem nad Freelanderem 2( jednak samochód wyszedł w sumie w 2006r. i boje się ze kupię nowy samochód,który za chwile przejdzie lifting) lub Jeepem Cherokeem(czytałem opinie, ze ten w terenie jest jak traktor,jednak słabo radzi sobie na asfalcie no i wiecej niż LR pali) możecie mi coś doradzic?
Lander83
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

18 Kwi 2010, 09:19

Jeśli chcesz w miare bezawaryjne auto odpuść jeden i drugi,
wszystko zależy od funduszy jakie masz na to auto, ale jeśli chodzi o SUVa poszukaj Grand Vitary, albo nawet BMW a te 2 sobie odpuść
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

18 Kwi 2010, 14:14

Myślałem ze forum jest na wyższym poziomie niż Suzuki...
Lander83
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

18 Kwi 2010, 20:02

:mrgreen:
kup frelka tylko n ie mów że cie później nie ostrzegano :mrgreen:
zresztą poczytaj sobie dział to zrozumiesz a co do Jeepa to cóż
silniki diesla to wielka kupa (chyb a że trafisz z dieslem met=rca), jeśli brać to benzyna i to większy litraż bo małę to po prostu nie jeździ a żopie tyle samo benzyny, półosie z [...] (można urwać wszystkie 4 na raz jak się postarasz, znam 3 takie przypadki) plastik wykonczenia wzięty z MCdonalda, miałem Commandera i Granda nie polece tego szitu nikomu, w życiu, a co do GV w brew pozorom długa GVka ma tyle samo miejsca w środku c o commander :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

19 Kwi 2010, 08:16

Lander83 napisał(a):Myślałem ze forum jest na wyższym poziomie niż Suzuki...

A czy suzuki to zła marka
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Czernichów/ Sląska
Auto: Audi A 4/WV golf 2 / samurai
Silnik: 90/70/70
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Jak zmienia się Toyota GT86 Kuby Przygońskiego zimą
    "Przerwa zimowa to najważniejszy moment w rozwoju technologicznym, bo wtedy wprowadzamy wszystkie duże zmiany. I tak się dzieje w każdej dziedzinie motorsportu" mówi Kuba Przygoński, który szykuje swoją Toyotę ...