Cyfrowa zagadka prędkościomierzowa

17 Lip 2011, 13:51

Witajcie, jako że jest tu milion różnych działów, wątków i tematów, a ja nie bardzo wiem, pod który się podpiąć, żeby nie dostać odpowiedzi "nie ten temat", "użyj Google" albo "sprawdź archiwum", postanowiłam poradzić się w tym seksistowskim miejscu dla kobiet :P Mam nadzieję, że mężczyźni też tu zaglądają i służą swą ogromną wiedzą motoryzacyjną i pomocą :D

No więc od dłuższego czasu gnębi mnie pewna kwestia sprzed lat. Dawno, dawno temu pewien miły młodzieniec z pewnego znanego zespołu muzycznego przewiózł mnie samochodem, który miał wielki, rzucający się w oczy cyfrowy prędkościomierz. Jak na tamte czasy, było to zjawisko bardzo nietypowe, pamiętam, że to cyfrowe cacko zrobiło na mnie niemałe wrażenie, a dziś bardzo bym chciała się dowiedzieć, cóż to mogło być za auto :).

Tyle pamiętam: to mógł być rok 2000, 2001 albo ew. 2002, na pewno nie wcześniej ani później. Samochód jak na tamten czas wydawał się nowoczesny, nie był duży i moim zdaniem (choć może coś mi się pomieszało przez lata) miał niskie zawieszenie. Niestety, niewiele więcej pamiętam. W każdym razie prędkościomierz był tylko nieco mniejszy od tego z C4, a sam właściciel przyznał pół-żartem, pół-serio, że kupił sobie ów auto, bo właśnie tak bardzo mu się spodobał ten bajerek.

Jakieś pomysły?
shirley
Obserwowany

18 Lip 2011, 19:04

Już w latach 80-tych Opel Kadett miał digitalną deskę - stwierdzenie, że w 2000 roku to ,,na tamten czas'' chyba nie jest zbyt trafne ...
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9 ... ddbLCL-6Pw

Może to był jakiś nissan ...
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9 ... 0PH3zhvVww
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

06 Mar 2012, 17:52

Pierwsza Toyota Yaris? Jak do niej wsiadłem w 2001r i zobaczyłem takie elektroniczny, "głęboki" prędkościomierz, to mnie zamurowało :lol: A samochód nie duży, dość nisko zawieszony, wtedy był nowoczesny...
smarekxy
Początkujący

Miejscowość: podkarpacie
Prawo jazdy: 29 09 2000
Auto: Chevrolet Cruze 2.0 VCDI 175KM

07 Mar 2012, 15:40

smarekxy napisał(a):Toyota Yaris

Być może ... Sadząc z opisu ..

shirley napisał(a):miał wielki, rzucający się w oczy cyfrowy prędkościomierz

shirley napisał(a):nie był duży i (...) miał niskie zawieszenie.

Nawet pasuje ..

A co do tego, że ..

shirley napisał(a):miły młodzieniec (..) przewiózł mnie samochodem, (...) miał wielki (...) Niestety, niewiele więcej pamiętam.

:lol: :lol: :lol:

Jeśli jeszcze zaglądasz na forum, zapraszam tu - lejdis-zone-vt41854.htm - w naszym ..

shirley napisał(a):seksistowskim miejscu dla kobiet

Pozdro ...
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Sportowe Volvo V40 R-Design
    Volvo do swojej oferty wprowadziło sportową wersję, prestiżowego, pięciomiejscowego hatchbacka Volvo V40 R-Design. Auto jest dostępne w salonach z trzema silnikami wysokoprężnymi oraz trzema wersjami benzynowi. Cena modelu ...