Symulator jazdy w ELKACH

02 Lis 2011, 23:28

Nim moja kobieta zasiądzie za kółkiem i pójdzie na kurs chciałbym jej wykupić jakieś lekcje na tzw.symulatorach jazdy w szkole.Reklamowali to nawet kiedyś w telewizji..Czy ktoś korzystał z tego typu urządzenia, czy to ma wpływ na naukę jazdy, ile kosztuje poza kursem taka jazda.
Marek99
Początkujący

04 Lut 2012, 00:19

Co prawda odswieze troche temat ale odpowiem, moze przyda sie to kiedys "potomnym".

Robilem prawo jazdy w automobilklubie w Rzeszowie i tam w ramach szkolenia jest do wyjezdzenia obowiazkowo bodajze 3 godziny na symulatorze. Symulator to fajna zabawka ale w kontekscie nauki jazdy samochodem - totalnie bezuzyteczne. Sprzeglo pracuje zupelnie inaczej niz w prawdziwym samochodzie, podobnie zmiana biegow. Jedyne czego symulator moze nauczyc to znaki drogowe ale moim zdaniem lepiej pienadze wydane na symulator wydac na kilka dodatkowych godzin z instruktorem.
fontanero
Nowicjusz

Auto: Hyundai Tiburon

04 Lut 2012, 07:37

Jeśli nikt nie ma więcej do dodania w tym temacie za 24 h zamykam i kosz !!!
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

04 Lut 2012, 08:00

a ja jeszcze doloze swoje 3 grosze.też mam takie same zdanie jak kolega FONTANERO że jazdy z instrktorem po mieście lub na placu nie zastąpią żadnego symulatora.Pozdrawiam
Jako że jestem mechanikiem oferuje możliwość ogladniecia samochodu do kupna oraz np.zrobienia dodatkowych zdjęć
zwykle dla osób z forum biorę tylko za paliwo i jakieś do około 100-150zł za pomoc
seba145
Zaawansowany

Miejscowość: bydgoszcz
Prawo jazdy: 27 09 2011
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Peugeot 307sw 2.0Hdi 90km2002r
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

27 Mar 2012, 14:42

Symulatory stały się popularne po reklamie. Na ich zakup ludzie brali dotacje na rozpoczęcie działalności gospodarczej. Jest to jakaś forma rozrywki, ale nauki niewiele z tego wszystkiego wynika. :wink:
Marek99
Początkujący